Το 2021 αφήνει μια καταστροφή, το 2022 φέρνει μια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης27 Δεκεμβρίου 2021

Για να είναι πάντως, κατ΄ αρχήν πολλά και μετά καλά; Προσέχετε υγεία, για να έχετε! Η καταραμένη πανδημία βροντάει ξανά τις πόρτες μας.

Δύει το 2021. Ανατέλλει το 2022 αλλά… Από αισιοδοξία δεν πάμε καλά. Πιάσαμε πάτο. Τι πιάσαμε, που τον ξύνουμε κιόλας. Κακώς, κάκιστα. Να το πάρουμε αλλιώς τάχιστα. Έτσι πάει για τα βράχια…

Διαβάζοντας αυτές τις ημέρες μία συγκλονιστική βιογραφία για τον Ουίνστον Τσόρτσιλ – μία από τις αιτίες της ήττας τού Χίτλερ στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – κρατήσαμε, μεταξύ άλλων αναφορών του, την εξής: «…Είμαι αισιόδοξος. Δεν φαίνεται να έχει καμιά χρησιμότητα να είμαι οτιδήποτε άλλο». Εστέ λοιπόν, αισιόδοξοι!

Φεύγει λοιπόν, το 2021 κι αφήνει μία καταστροφή για τον ΠΑΟΚ. Έρχεται το 2022 και φέρνει μια ευκαιρία. Με διαφορετική προσέγγιση από τον κόσμο του. Κι εδώ βέβαια, μία ακόμη του Ουίνστιν Τσόρτσιλ αναφορά « …Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή. Ένας απαισιόδοξος βλέπει μια καταστροφή σε κάθε ευκαιρία»!

Και κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη στην ανατολή τού 2022 διαφαίνεται μία ευκαιρία για τον Κυπελλούχο. Αυτή της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Αν και κατά κανόνα δεν προσφέρεται για – με την καλή έννοια – κελεπούρια. Δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια στο μεταγραφικό παζάρι, βλέπετε.

Δεν είναι και κάθε μέρα… Πασχαλιά! Εντάξει. Κάποιες εξαιρέσεις τού κανόνα: Μίσιτς, Κρμέντσικ, Πρίγιοβιτς, Κατσουράνης… Ήταν κελεπούρια για τον ΠΑΟΚ. Δε λέμε αλλά… Αφ΄ ενός μεν – επιμένουμε – δεν είναι κάθε μέρα… Πασχαλιά. Κι αφ’ ετέρου σε αυτόν τον ΠΑΟΚ, τον ΠΑΟΚ της καταστροφής νωρίς, νωρίς στο Πρωτάθλημα δεν αρκεί ένα ή δύο κελεπούρια. Για να τα λέμε, τα πάντα όλα. Έτσι;

Πέραν τούτων όμως, περιθώρια ευκαιρίας υφίστανται για τον ΠΑΟΚ. Χρόνος δεν υφίσταται. Ως εκ τούτου θεωρούμε πως διοικητική και τεχνική ηγεσία της ΠΑΕ δεν περιμένει την έλευση του τεχνικού διευθυντή για να αναγνωρίσει και να στοχεύσει μεταγραφές. Έχουν ήδη αναγνωρισθεί οι στόχοι. Έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με ομόφωνο απόφαση διοικητικής και τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ. Κι ο νέος τεχνικός διευθυντής – είπαμε: Δεν αποτελεί αφ’ εαυτού πανάκεια – απλά, θα συνδράμει είτε σε ταχύτερες διαδικασίες, είτε σε διορθωτικές κινήσεις…

ΥΓ 1 : Όταν χάνετε στενούς συγγενείς (πληθυντικός, παρακαλούμε) από τον Κορωνοϊό δεν κάθεστε, να συζητάτε για το εμβόλιο. Δεν κάνετε απλά, τον σταυρό σου. Δεν ανάβετε κεριά. Δε μένετε στις προσευχές…

ΥΓ 2 : Να κάνετε τον σταυρό σας. Να ανάβετε κεριά. Να προσεύχεστε. Ναι, για να δώσει φώτιση ο Κύριος στους επιστήμονες. Να βρουν κι άλλα όπλα προστασίας από την καταραμένη πανδημία.

ΥΓ 3: Οφείλουμε, να αναγνωρίσουμε στον Ραζβάν Λουτσέσκου τη σημαντική προσπάθεια του για αναστροφή του κλίματος στα αποδυτήρια του. Πέρα από την... πακτωμένη ομοψυχία κι ομόνοια - αυτές παραμένουν ακλόνητες - επιχειρεί, να αναστυλώσει και το γκρεμισμένο ηθικό. Το λέει η ψυχή του Ρουμάνου!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.