Το «14άρι» του «Μούλα» που έγραψε ιστορία για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης25 Απριλίου 2020

Στον «μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας» ΠΑΟΚ της τελευταίας 20ετίας υπήρξαν μερικές περιπτώσεις παικτών που του έδωσαν, έστω και προσωρινά, κάτι από τη λάμψη του παρελθόντος. Ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς ήταν αναμφίβολα ένας από αυτούς. Ο σπουδαίος Κροάτης έγραψε σαν σήμερα ιστορία με τα ασπρόμαυρα.

Δεν ήταν ένας τίτλος ή έστω ένας τελικός. Στα 2,5 χρόνια που έπαιξε στον ΠΑΟΚ, η ομάδα δεν έφτασε στο σημείο για κάτι τέτοιο όμως ο ίδιος καθοδήγησε την σπουδαία «φουρνιά» των Βασιλειάδη, Βασιλόπουλου, Μαυροκεφαλίδη ως ένας πραγματικός ηγέτης της. Σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια σημείωσε μία επίδοση που παραμένει ακόμη και τώρα ακατάρριπτη.

Ήταν 25 Απριλίου 2004 όταν ο αγαπημένος «Μούλα» της κερκίδας του ΠΑΟΚ μοίρασε 14 ασίστ στην εντός έδρας νίκη επί του Περιστερίου με 99-69. Πέραν των 14 ασίστ είχε 26 πόντους με 8/8 βολές, 6/11 τρίποντα, τέσσερα ριμπάουντ, οχτώ κερδισμένα φάουλ και 32 βαθμούς στο ranking. Ορχήστρα!

Πιο κοντά στην επίδοση της 25ης Απριλίου 2004 έφτασε πριν από 3,5 χρόνια ο Νέναντ Μιλιένοβιτς μοιράζοντας 13 ασίστ στο ματς του ΠΑΟΚ στη Χαλκίδα απέναντι στην Κύμη ενώ συνολικά 15 φορές ένας παίκτης του έφτασε σε διψήφια επίδοση, με τελευταία αυτή που είχε στη φετινή σεζόν ο Τζεκουάν Λιούις με 10 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάρισα.

Ιδού οι κορυφαίες επιδόσεις στην ιστορία του Δικεφάλου...

Πρώτος ξένος πασέρ του ΠΑΟΚ

Ο Μουλαομέροβις φόρεσε τα ασπρόμαυρα στη διετία 2003-05 και σε ένα μέρος της σεζόν 2008-09. Σε αυτό το διάστημα μοίρασε 357 ασίστ, αριθμός που τον καθιστά τον κορυφαίο, ξένο πασέρ στην ιστορία του Δικεφάλου στο Πρωτάθλημα...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.