Το 100άρι του Μέσι και η τελευταία ήττα

Δημήτρης Μπασμπαρέλας29 Οκτωβρίου 2020

Λιονέλ Μέσι, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα, ο οποίος ήταν “πανταχού παρών” στο ματς του Τορίνο (2-0 οι "μπλαουγκράνα").

Ο “Λίο” μπορεί να έχει λιγότερα συνολικά γκολ από τον Ρονάλντο στον θεσμό (131 ο Πορτογάλος, 117 ο Αργεντινός), ωστόσο έφτασε τα 70 γκολ στους ομίλους του Champions League.

Ουδείς άλλος ποδοσφαιριστής έχει πετύχει τόσα.

Ταυτόχρονα, από το 2004-05, όταν και έκανε το ντεμπούτο του ο Μέσι στην κορυφαία διοργάνωση μετρά 36 ασίστ στον θεσμό. Μόνο ο Ρονάλντο έχει περισσότερες (40), με βάση τον στατιστικό πίνακα της UEFA.

Πάμε παρακάτω; Θα πρέπει να καταγραφεί ότι ήταν το 100ο πέναλτι στην καριέρα του.

Το ευστόχησε και έφτασε τα 78, τα οποία έχουν βρει στόχο. Φέτος, μετρά “τρία στα τρία” εύστοχα. Στο Champions League έχασε τρία από τα 14, τα οποία εκτέλεσε.

Το σερί της Μπάρτσα

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κι άλλα σημαντικά γεγονότα, τα οποία πρέπει να καταγραφούν. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Τορίνο επί της Γιουβέντους. Σημαντικό.

Επίσης, αξιοσημείωτο; Οι Καταλανοί είναι για 22 σερί παιχνίδια αήττητοι στους ομίλους.

Φέτος, ήδη μετρούν δύο επιτυχίες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Τις τρεις προηγούμενες χρονιές είχαν ισάριθμο ρεκόρ τεσσάρων νικών και δύο ισοπαλιών.

Οταν τους πλήγωσε ο Πεπ

Τη σεζόν 2016-17 είχαν κερδίσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές τις Σέλτικ (εκτός έδρας) και Γκλάντμπαχ (εντός).

Η τελευταία ομάδα, η οποία τους κέρδισε στους ομίλους του θεσμού ήταν η Μάντσεστερ Σίτι του πρώην προπονητή τους, Πεπ Γκουαρντιόλα, με 3-1. Ηταν 1 Νοεμβρίου 2016 για την ακρίβεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.