ΤΝΤ και τέζα ο Παναθηναϊκός!

Metrosport Team19 Ιανουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Τόμας και Τάισον τάισαν τα δίχτυα του Λοντίγκιν και έδωσαν μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα του ΠΑΟΚ για την πρόκριση στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος. Εξ’ αρχής το παιχνίδι φαινόταν πολύ δύσκολο για τον Δικέφαλο. Οι συνεχείς τραυματισμοί με τις απουσίες που επέφεραν, λιγόστεψαν επικίνδυνα τις επιλογές του προπονητή που έπρεπε να λύσει έναν πολύ δύσκολο γρίφο. Πως θα μοιράσει τον χρόνο στο υλικό του στα τρία ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό φέρνοντας τα καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς να φτάσει όλους τους παίκτες στα κόκκινα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποτέλεσμα τούτου ήταν η πρώτη έκπληξη στον καταρτισμό της ενδεκάδας όπου ο Τόμας πήρε τη θέση του βασικού αντί του Ολιβέιρα και ίσως του Ντάντας στη θέση του Σβαμπ. Το πρώτο ημίχρονο ήταν προβληματικό για τον Δικέφαλο. Το παιχνίδι ισορροπημένο , οι ευκαιρίες λιγοστές με την κυριότερη το δοκάρι του Παναθηναϊκού . Ο ΠΑΟΚ είχε μόνο δύο σουτ από πολύ καλές θέσεις με Ζίφκοβιτς και Τόμας. Αυτό που προβλημάτισε όμως δεν ήταν ο Μπερνάρ που ο το κέντρο του ΠΑΟΚ και δη ο Ζίφκοβιτς είχε συνεχώς στραμμένα τα μαρκαρίσματα πάνω του αλλά η αριστερή πλευρά. 

Η ομάδα του Λουτσέσκου δέχθηκε τέσσερις πολύ επικίνδυνες επιθέσεις από την πλευρά των Σοάρες , Νάρεϊ που θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ευκαιρίες και γκολ. Επίσης η ενέργεια και η πίεση που ασκούσε η ομάδα δεν έφτανε τα επίπεδα των προηγούμενων παιχνιδιών με αποτέλεσμα η ανησυχία να εξαπλώνεται στην εξέδρα. Όμως ο ΠΑΟΚ έχτιζε σιγά- σιγά. Όσο και να το θεωρεί κάποιος επουσιώδη, χθες στην Τούμπα φυσούσε πολύ ισχυρός νοτιάς που ο ΠΑΟΚ τον είχε αντίθετο στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύουμε ότι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ κούρασε τον αντίπαλο . Η πίεση αυξήθηκε στο β΄ ημίχρονο με κύριο εκφραστή της τον μαγευτικό Κωνσταντέλια – που είχε συμμετοχή και στα δυο γκολ- με αποτέλεσμα ο φιλοξενούμενος να δείξει το άσχημο και ίσως πραγματικό του πρόσωπο. 

Αυτό το οποίο διακρίνεται με άνεση όταν ο διαιτητής δεν δίνει με το παραμικρό φάουλ ή πέναλτι και αφήνει το παιχνίδι να πάρει ρυθμό. Το υλικό του Παναθηναϊκού δεν αντέχει αυτόν τον ρυθμό. Ο Λουτσέσκου είδε την τύχη να του χαμογελά με το δοκάρι του πρώτου ημιχρόνου και την αγωνιστικότητα να επιβραβεύεται με το γκολ του Μπράντον στο 51. 

Δεν έχασε την ευκαιρία και με την τριπλή αλλαγή -όλο ποιότητα- έριξε τον πρωτοπόρο στο καναβάτσο. Είναι η μόνη ομάδα που πετυχαίνει 2 φορές 2 γκολ στους πρασίνους και βάζει πλέον τα θεμέλια της πρόκρισης. Τα παιχνίδια της Λεωφόρου θα είναι διαφορετικά. Αν τυχόν ο Παναθηναϊκός χάσει την Κυριακή χάνεται. Θα κάνουν τα πάντα αγωνιστικά αλλά κυρίως εξωαγωνιστικά για να μην έχουν την ίδια τύχη. Ελπίζουμε από την πλευρά μας να δούμε μόνο ποδόσφαιρο όπως είδαμε σήμερα. Με έναν ασταμάτητο Κωνσταντέλια, με τον Τάισον της μιας καταπληκτικής επαφής και τον Τόμας που βγάζει το ψωμάκι του. Φυσικά όλοι είχαν συμμετοχή και αυτό είναι που θαυμάζεις στον φετινό ΠΑΟΚ. Ότι δίνουν αγωνιστικά τα πάντα άσχετα με το αν θα τα καταφέρουν ή όχι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.