UEFA: Τίτλοι του τέλους για το FFP, έρχεται το salary cap!

Πέτρος Χαριζακλής24 Μαρτίου 2021

Η UEFA δείχνει έτοιμη να αντικαταστήσει το Financial Fair Play με ένα καινούριο σύστημα οικονομικού ελέγχου των ομάδων. Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο τη Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έχει αποφασίσει να βάλει τέλος στο FFP μετά από 10 χρόνια.

Ο κύριος παράγοντας που επιτάχυνε τις διαδικασίες ήταν η πανδημία του Covid-19 και οι τεράστιες οικονομικές συνέπειες στους ισολογισμούς των ομάδων. Οι περισσότερες έχουν ξεπεράσει τον έναν χρόνο δίχως έσοδα. Η UEFA χαλάρωσε το νομοθετικό πλαίσιο για το FFP ένεκα της πανδημίας.

Το νέο σύστημα που θα δώσει στους συλλόγους περισσότερη ελευθερία στον τρόπο που ξοδεύουν. Οι κανονισμοί του FFP μπήκαν στη ζωή των ομάδων πριν από δέκα χρόνια με στόχο να βοηθήσουν τις ομάδες να μην ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από τα έσοδά τους, με αποτέλεσμα την μακροχρόνια βιωσιμότητά τους. Το νέο σύστημα οδηγεί από την ιδέα να ξοδεύεις ανάλογα τα έσοδα που έχεις στο να ξοδεύεις ότι είναι αναγκαίο χωρίς υπερβολές. Ο νέος κανονισμός είναι πιθανό να εισάγει στο ποδόσφαιρο την έννοια του salary cap, δηλαδή να καθιερώσει το ανώτατο όριο μισθών. Οι νέοι κανόνες θα τεθούν σε πιλοτική εφαρμογή από το 2022 και θα αρχίσουν να εφαρμόζονται πλήρως από το 2023.

Μάλιστα το θέμα θα συζητηθεί σε τηλεδιάσκεψη της UEFA με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Παρασκευή 26/3.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.