Της φυλακής τα σίδερα είναι για τους ... ποδοσφαιριστές

Παναγιώτα Χαλκιά10 Μαρτίου 2020

Λάμπουν στο χορτάρι. Κάνουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να υποκλίνεται μπροστά τους με μια μόνο ενέργεια και τα παιδιά γεμίζουν τοίχους με τα πρόσωπα τους. Οι ποδοσφαιριστές είναι κομμάτι της ζωή μας αλλά δεν παύει να είναι άνθρωποι και να κάνουν λάθη. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και αυτό το έχουν αποδείξει μερικοί εξ αυτών.

Πρόσφατο παράδειγμα ο Ροναλντίνιο. Ο «μάγος» που μιλούσε στο τόπι πέρασε την πόρτα της φυλακής. Η δικαστής, Κλάρα Ρούις Ντίας, αποφάσισε να παραταθεί η κράτηση του Βραζιλιάνου αλλά και του αδερφού του, Ρομπέρτο Ασίς, στις φυλακές της Παραγουάης για την υπόθεση των πλαστών διαβατηρίων.

Ο «Ρόνι» δεν είναι ο πρώτος, όμως. Υπάρχουν πολλοί αθλητές που πέρασαν τα όρια του νόμου και βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής.

Ρενέ Χιγκίτα

Ο «σκορπιός» καταδικάστηκε σε επτά μήνες φυλάκισης για συμμετοχή στην απαγωγή της κόρης ενός φίλου του ενώ δεν ήταν λίγες οι φήμες γύρω από το όνομα του λόγω της φιλίας του με το βασιλιά Ναρκός Πάμπλο Εσκομπάρ.

Λούκας Βιάτρι

Ο επιθετικός της Εστουδιάντες φυλακίστηκε για περίπου ένα μήνα για ληστεία με οπλοφορία σε κατάστημα με γούνες στο Μπουένος Άιρες.

Χουάν Καστάνιο Κιρός - «Χουανέλε»

Σε τρεις μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο πρώην Ισπανός επιθετικός για παραβίαση των περιοριστικών όρων και επίθεση στην πρώην γυναίκα του.

Τόνι Βάιρελ

Ο Γάλλος αμυντικός έμεινε πέντε μήνες στη φυλακή για απόπειρα δολοφονίας κατά τη διάρκεια πυροβολισμών σε νυχτερινό κλαμπ στο Νανσί.


Μπρούνο

Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Μπρούνο Φερνάντεζ, καταδικάστηκε σε 30 έτη φυλάκισης για τη δολοφονία της πρώην αγαπημένης του και την εξαφάνιση του πτώματος της.

Βινίσιους Ροντρίγκες Μπόρζες - «Μπρένο»

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2012 σε τριετή φυλάκιση για εμπρησμό καθώς τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους έβαλε φωτιά στη βίλα του.

Τόνι Άνταμς

Το 1990 φυλακίστηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και πέρασε 57 ημέρες στο κελί.

Μάρλον Κίνγκ

Φυλακίστηκε το 2009 για 18 μήνες καθώς κρίθηκε ένοχος επειδή χτύπησε μια γυναίκα σπάζοντας τη μύτη της ενώ πέντε χρόνια αργότερα του επιβλήθηκε ποινή 18 μήνες για επικίνδυνη οδήγηση.

Άνταμ Τζόνσον

Οι σεξουαλικές του ορμές τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Ο Άνταμ Τζόνσον παρουσιάστηκε στο δικαστήριο «Bradford Crown» και παραδέχθηκε την ενοχή του για τις κατηγορίες παιδεραστίας. Ο δικαστής τον καταδίκασε σε εξαετή φυλάκιση ενώ του επιβλήθηκε το ποσό των 50.000 λιρών ως αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα που επιβάρυναν την οικογένεια του θύματος. Φυσικά, δεν σταμάτησε εκεί αφού το 2016 συνελήφθη για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ζώα στο laptop του ενώ το ιστορικό του υπολογιστή του έδειξε ότι επισκεπτόταν συχνά ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας.

Λουκ ΜακΚόρμικ

Το 2008 προκάλεσε το θάνατο δύο παιδιών σε τροχαίο καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επτά χρόνια και τέσσερις μήνες .

Τζορτζ Μπεστ

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προσέβαλε αστυνομικό. Τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.


Ερίκ Καντονά

Καταδικάσθηκε σε δύο εβδομάδες φυλάκισης για ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεγονότα στην ιστορία της Premier League. Στον αγώνα της Γιουνάιτεντ με την Κρίσταλ Πάλας χτύπησε αντίπαλο του κάνοντας χρήση kung – fu. Πέρασε μόλις τρεις ώρες στη φυλακή και έπειτα πλήρωσε την εγγύηση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ντάνουτ Λούπου

Ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1990 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Το Φεβρουάριο του 1991 απασχόλησε τα μέσα όντας ηγέτης σπείρας διακινητών. Η ομάδα του είχε ιδιαίτερη προτίμηση σε γούνες και στερεοφωνικά. Έμεινε στη φυλακή δύο μήνες και 18 ημέρες.

Αμαέκι Ότιτζι

Τον Αύγουστο του 1993 ο Νιγηριανός επιθετικός που τον γνωρίσαμε ως παίκτης της Παναχαϊκής και του Ιωνικού συνελήφθη για κατοχή 26,5 γραμμαρίων ινδικής κάνναβης ενώ τον Ιανουάριο του 1997 συνελήφθη μαζί με εννέα ακόμη Αφρικανούς για κατοχή 545 γραμμαρίων ηρωίνης συσκευασμένη σε σακούλες.


Ρούμπεν Σεμέδο

Τα έχει ζήσει όλα εκτός από μια ήρεμη ζωή. Έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη τρεις φορές. Τον Οκτώβριο του 2017 μια γυναίκα τον κατήγγειλε για επίθεση με σπασμένο μπουκάλι ύστερα από σεξουαλική παρενόχληση. Ένα μήνα αργότερα η αστυνομία τον ανέκρινε για επίθεση σε υπάλληλο ενός κλαμπ υπό την απειλή όπλου. Το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι του. Η τελευταία φορά ήταν το Φεβρουάριο του 2018 όταν συνελήφθη με τον ξάδερφο και έναν φίλο του για επίθεση, απειλή, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα δολοφονίας. Πέρασε 142 μέρες της ζωής του στη φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος αφού πρώτα κατέβαλε εγγυητική ύψους 30.000 ευρώ ενώ έκτοτε δεν μπορεί να πλησιάσει το θύμα σε απόσταση πιο κοντινή των 300 μέτρων. 

Μιχάλης Μισούνοφ

Έπαιζε στον Άρη την εποχή των Γκάλη και Γιαννάκη. Το Φθινόπωρο του 2009 συνελήφθη για παράνομη οπλοκατοχή και καταδικάστηκε σε 10ετή φυλάκιση. Αποφυλακίστηκε μετά από δύο έτη και τον Οκτώβριο του 2014 βρέθηκαν στην κατοχή του 1,5 κιλό χασίς σε μορφή σοκολάτας και ένα όπλο. Κρίθηκε ξανά προφυλακιστέος.

Γιώργος Σιδέρης

Τον Δεκέμβριο του 1984 η υπόθεση «Κεραυνός» απασχολεί τα ελληνικά μέσα. Ο Γιώργος Σιδέρης με άλλα πέντε άτομα, ένα εκ των οποίων συγγενής του, κατηγορούνται για λαθραία εξαγωγή συναλλάγματος και παράνομη εισαγωγή χρυσού. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής οδηγείται στον Κορυδαλλό και παραμένει κρατούμενος για τρεις μήνες περίπου, όταν και απαλλάχθηκε με δικαστικό βούλευμα.

Σέρχιο Κόκε

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ο πρώην επιθετικός του Άρη. Συνελήφθη ως ο «εγκέφαλος« σε σπείρα εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών. Ο ανακριτής της υπόθεσης δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.