Της έριξε... ντόρτια μετά από 31 χρόνια!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας08 Ιουλίου 2020

Μετά από 31 ολόκληρα χρόνια η Μίλαν έβαλε τέσσερα γκολ στη Γιουβέντους σε παιχνίδι για τη Serie A!

Η τελευταία φορά ήταν τον Μάρτιο του 1989 (12/3), όταν είχε επικρατήσει με το εντυπωσιακό 4-0.

Τότε, οι Μιλανέζοι είχαν ισοπεδώσει τους "μπιανκονέρι" με αυτογκόλ του Τριτσέλα, αλλά και τα γκολ των Εβάνι και Μανάρι (2), ο οποίος μάλιστα είχε μπει ως αλλαγή.

Οι "ροσονέρι" έκαναν μάλιστα μυθική ανατροπή (7/7) σε επτά λεπτά μέσα (πέτυχαν τα τρία γκολ), αφού έχαναν με 2-0 στο Σαν Σίρο και το γύρισαν τελικά σε 4-2 για την 31η αγωνιστική στο Πρωτάθλημα.

Ετσι, η Μίλαν μετά το εντυπωσιακό 3-0 στη Ρώμη επί της Λάτσιο, έκανε νέα εκκωφαντική εμφάνιση. Μετρά πλέον τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία ματς Πρωταθλήματος.

Επικράτησε με 4-2 και έβαλε "φρένο" στις επτά διαδοχικές νίκες της Γιουβέντους στη Serie A. Το Πρωτάθλημα, δύσκολα να το χάσει βέβαια η ομάδα του Σάρι, αφού και η Λάτσιο έχασε από τη Λέτσε (2-1), άρα το +7 έμεινε (υπολείπονται επτά ματς).

*** Παρεμπιπτόντως, ξέρετε πότε ήταν η τελευταία φορά, που η Γιούβε είχε δεχθεί πάλι τέτοια ανατροπή και τρία γκολ σε έξι λεπτά; Τον Οκτώβριο του 2013 σε ματς κόντρα στη Φιορεντίνα. Τότε, είχε χάσει πάλι με 4-2, όπως και χθες... Καρμπόν ματς, γιατί και τότε είχε προηγηθεί με 2-0 εκτός έδρας και δέχθηκε τέσσερα γκολ. 

*** Ταυτόχρονα, ο Ζλάταν έφτασε σε συμμετοχή τα οκτώ γκολ με τη Μίλαν σε εννιά ματς ως βασικός (πέντε γκολ, τρεις ασίστ).

*** Ετσι, η επίδοση του Ρονάλντο μάλλον περνά σε δεύτερη μοίρα, αν και σε προσωπικό επίπεδο το ρεκόρ μένει. Από το 2007-08 σκόραρε πάνω από 25 γκολ σε 10 διαφορετικές αγωνιστικές περιόδους. Μόνο ο Μέσι έχει τις ίδιες ακριβώς χρονιές, στο ίδιο διάστημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.