Της αμύνης τα παιδιά…

Αρις Νικολάκης20 Φεβρουαρίου 2021

Δίχως Βιεϊρίνια, Κρέσπο κι Ίνγκασον… Πονοκεφαλιάζει ο Γκαρσία για τον σχηματισμό του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν. Και δεν είναι τα πρόσωπα της αμυντικής γραμμής η μοναδική αιτία του πονοκεφάλου του. Είναι κι η λειτουργία της. Είναι κι η υποστήριξη της από τις γραμμές του κέντρου και της επίθεσης. Τούτο δε, επειδή κατέστη σαφές τοις πάσι πως το πρόβλημα του ΠΑΟΚ στα μετόπισθεν δεν αφορά μόνον τους μπακ. Αφορά και χαφ και φορ κι εξτρέμ…

Βαρέλα και Μιχαηλίδης έχουν άλλη μία μεγάλη ευκαιρία να επανέλθουν ως πρώτες επιλογές. Έχουν παίξει μαζί πριν από πολύ καιρό. Από τότε δεν έπεισαν τον Γκαρσία. Έμειναν πίσω. Και τώρα περνούν πάλι, μπροστά. Για μία μεγάλη ευκαιρία. Ο ουρανός πάντως, δεν βρέχει καθημερινά ευκαιρίες!

Δε γίνεται λόγος για τις δυνατότητες αμφοτέρων. Λόγος γίνεται για τη μη φόρμα τους. Είναι στα …πόδια τους, να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη του προπονητής τους. Να τη ζεστάνουν. Δεν την έχασαν. Την πάγωσαν.

Πέρα από το κέντρο της άμυνας βέβαια, κενό υπάρχει και στα άκρα της. Έτσι δίνεται η ευκαιρία στον Γκαρσία να δοκιμάσει τον Μπάμπα ή να ξαναδοκιμάσει τον Περέϊρα. Να επιβραβεύσει συνάμα τον Ροντρίγκο, οποίος καταγράφει πρόοδο στο δεξιό άκρο.

Έτσι ή αλλιώς πάντως, το νέο – αδόκιμο εφέτος – σχήμα κόντρα στη Λαμία, την Κυριακή, είναι ένα ακόμη, από τα παρά πολλά, στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Με άλλα λόγια; Μία ακόμη αιτία για πονοκέφαλο του «Τσε» ο οποίος εύλογα ψάχνεται. Το ψάξιμο του δεν είναι παράλογο. Λογικό είναι καθώς αναζητούνται «υλικά» για την «ανοικοδόμηση» της ομάδας του.

Όλα αυτά συν την εντυπωσιακή αλματώδη αγωνιστική πρόοδο της Λαμίας διαμορφώνουν ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για τον ΠΑΟΚ στον αγώνα της Κυριακής. Προσθέτουν δε, τεράστιο ενδιαφέρον. Τούτο δε, επειδή πέρα από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς ο ΠΑΟΚ καίγεται για βήματα… Βήματα; Για άλματα στο ξεκαθάρισμα (για να μην πούμε… ξεσκαρτάρισμα) στη φάση της «ανοικοδόμησης» του. Στην φάση της δημιουργίας νέας ομάδας του από τον Γκαρσία!

Της αμύνης τα παιδιά λοιπόν, είναι εδώ και καιρό και θα είναι για καιρό το ζητούμενο του Γκαρσία. Δίχως να παραβλέπουμε – κι επιμένουμε – πως στην γενική ανασταλτική λειτουργία συμμετέχουν άπαντες της ενδεκάδας…

Ιδιαίτερο βάρος προσδίδεται και στο πλήθος των προσωπικών λαθών. Αυτών των απαράδεκτων τραγικών λαθών τα οποία αποτελούν αφετηρία για γκολ σε βάρος του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να προηγείται στα λάθη, στο Πρωτάθλημα με 1097 έναντι του ΠΑΟΚ αλλά… Ο Ολυμπιακός μετρά στο παθητικό του 10 γκολ ενώ ο ΠΑΟΚ 20. Τα γκολ μάλιστα, του ΠΑΟΚ – κατά …πλειοψηφία – οφείλονται σε προσωπικά λάθη παικτών του! Είναι φυσικά κι η διαφορά των 14 βαθμών η οποία ουσιαστικά, οφείλεται (και) στο πλήθος των προσωπικών λαθών.

Όλα αυτά όμως, δεν αλλάζουν… Δεν διορθώνονται από τη μία ημέρα στην άλλη. Δεν βελτιώνονται καν ως δια μαγείας. Χρειάζεται επιμονή κι επιμονή. Παράλληλα με τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Και δεν είναι θέμα μόνον προπονητών είναι και θέμα παικτών…

ΥΓ 1: Με τα προσεγμένα βίντεο της , η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ξεφυλλίζει αναμνήσεις… Κι έρχονται στο νου των φίλων του «δικέφαλου» ένα, ένα χρόνια δοξασμένα! Αγγίζουν – να το πούμε άλλη μία φορά - βάθη ψυχής των ΠΑΟΚτσήδων. Και μας είναι αδύνατον, να θεωρήσουμε πως με αυτά τα αγγίγματα, δεν διαμορφώνονται προθέσεις για ένα λιθαράκι στο κτίσιμο νέας ΚΑΕ ΠΑΟΚ!

ΥΓ 2: Είναι βέβαια, κίνητρο για τους ΠΑΟΚτσήδες να συνδράμουν έστω και κατ’ ελάχιστον στην γενναία προσπάθεια στην νέα διοίκηση της ΚΑΕ οι μπροστάρηδες της. Κι είναι γενναία επειδή γενναίοι την επιχειρούν καις σε γενναίους απευθύνονται…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.