ΠΑΟΚ: Τίποτε, τίποτε... δεν τον σταματά!

Αρις Νικολάκης22 Μαρτίου 2022

Δεν μπορεί. Κάποιο κουμπί του ΠΑΟΚ βρήκε. Και (το) πατά στα αποδυτήρια ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Για να μεταμορφώνεται στο Β΄ ημίχρονο η ομάδα του. Έτσι έγινε και στη Γάνδη. Έγινε και στην Αθήνα. 

Λαβωμένος κι εκεί, λαβωμένος κι εδώ… Τσάκισε τη βελγική ομάδα εκεί. Τσάκισε και την ΑΕΚ εδώ. Κάποιο κουμπί του ΠΑΟΚ βρήκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν μπορεί…

Με μία ενδεκάδα στα pits, o ΠΑΟΚ απέδειξε για πολλοστή εφέτος πως πλέον… Τίποτε, τίποτε δεν τον σταματά! Με λίγα λόγια; Είναι ασταμάτητος. Ανίκητος είναι επί του παρόντος, τουλάχιστον. 

Τούτο δε, επειδή – μετά τα τραγικά λάθη στο ξεκίνημα της χρονιάς – έκανε τα παθήματα, μαθήματα. Και σε 18 ημέρες, σε 6 αγώνες ανάδειξε τον όγκο της αυτοπεποίθησης τον οποίο έχει δημιουργήσει. 

Όχι πάντως, ως άτομα. Όχι κι ως ομάδα. Η αυτοπεποίθηση αναβλύζει από τη φανέλα με τον "δικέφαλο". Αυτή είναι η πηγή της. Καθώς δε - κατά πως λένε ότι – είναι κολλητική… Όποιος τη φορά αυτή τη φανέλα, κολλά! Πλημμυρίζει αυτοπεποίθηση.

Να προσθέσουμε όμως, στη συνταγή του ΠΑΟΚ και τη φυσική του κατάσταση. Γκρινιάζαμε… ανηλεώς για την έλλειψη της. Και θαυμάζουμε το περίσσευμα της επί του παρόντος, τουλάχιστον και τούτο!

Η νέα νίκη του ΠΑΟΚ στο «Σπύρος Λούης» εκτός, όλων των άλλων ωφελειών… Τον ωφελεί με την προσθήκη δυο παικτών στο υφιστάμενο ρόστερ του. Κι οι δύο ήταν αλλά… Ο ένας ήταν στα αζήτητα. Κι ο άλλος δεν έβλεπε το γκολ μήτε με το κιάλι. 

Ο ένας, ο Φερνάντο Βαρέλα επέδειξε συγκλονιστικό επαγγελματισμό. Από τα μετόπισθεν βρέθηκε εν μία νυκτί στην πρώτη γραμμή. Κι ήταν εντυπωσιακά ετοιμοπόλεμος. Ο άλλος, ο Αντόνιο Τσόλακ σκόραρε το νικητήριο γκολ. Θρυμμάτισε την γκίνια του. Και βροντοφώναξε : Παρών!

Α, κι ο Αλέξανδρος Μιτρίτσα (σα να τον εμπνέει αυτό το γήπεδο) έδωσε αριστουργηματική ασίστ για το 0-1...

Θα ήταν βέβαια, μέγιστη αδικία εάν δεν αποδίδαμε σε όλους τους εναπομείναντες παίκτες (έκανε ρεκόρ απουσιών ο ΠΑΟΚ, χθες) τα εύσημα για το νικηφόρο πέρασμα από την Αθήνα. Ήταν από λίγο έως πολύ… Εξαιρετικοί. Δικαίωσαν τον προπονητή τους. Δικαίωσαν επιτέλους και τον ίδιο τους, τον εαυτόν.

Για να επιμείνουμε εμείς – μεταξύ σοβαρού κι αστείου – πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου κάποιοι κουμπί βρήκε του ΠΑΟΚ. Το πατά στα αποδυτήρια στο ημίχρονο. Έτσι αλλάζει… Μεταμορφώνει την ψυχολογία της ομάδας του. Κι αυτή, η ψυχολογία, βελτιώνει τα μέγιστα την αγωνιστική της κατάσταση.

Και τώρα η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων προσφέρει στον ΠΑΟΚ περίοδο ανασύνταξης, ανάπαυσης, ανασυγκρότησης ενόψει της τελικής επίθεσης στους τρεις υφιστάμενους στόχους του!

ΥΓ 1: Τον ματιάσαμε τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Και κόντρα στη Γάνδη και κόντρα στην ΑΕΚ ξέφυγε η μπάλα από τα πόδια του. Στο 88Ο λεπτό χθες, η εμπειρία του Φερνάντο Βαρέλα αποσόβησε το 1-1 …

ΥΓ 2: Τον έλεγχο των νεύρων του οφείλει, να έχει ανά πάσα στιγμή ο Χάρης Τσιγγάρας. Στο ίδιο γήπεδο, με την ίδια ομάδα τις προάλλες αποβλήθηκε. Και χθες, είδε… τζάμπα κίτρινη. Το μέγα ταλέντο του δεν επιτρέπει ανεξέλεγκτα νεύρα!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.