Την Τετάρτη τα υπομνήματα, πότε αναμένεται η απόφαση

Χάρης Δημαράς13 Μαρτίου 2020

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω από 6,5 ώρες, ΠΑΟΚ και Ξάνθη κατέθεσαν με πειστικότητα τα επιχειρήματά τους προς τα μέλη της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ,  τον πρόεδρο Παναγιώτη Φιλόπουλο και τα μέλη Νικόλαο Βόκα και Γεράσιμο Βρυώνη για την υπόθεση της φερόμενης πολυιδιοκτησίας. 

Το metrosport.gr με τον απεσταλμένο του, Χάρη Δημαρά σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τη συνεδρίαση και τους διαλόγους.

Οι κ.κ. Μπαλτάκος, Μπίρδας, Μαυρομμάτης και Κατσάς είχαν τη δυνατότητα να αναλύσουν πλήρως το σκεπτικό τους τονίζοντας μεταξύ άλλων πως: 

- Δεν μπορεί να υπαρχει πολυιδιοκτησία, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, καθώς δεν τεκμηριώνεται ούτε το παρένθετο πρόσωπο, ούτε η κυριαρχική επιρροή. Το παρένθετο πρόσωπο εξουσιάζεται από το κύριο και ακολουθεί τις εντολές του. Εδώ δεν υπάρχει αυτό. Ούτε η RFA λειτουργεί έτσι, διότι αγόρασε τη VIALAND με ίδια κεφάλαια. Η κυριαρχική επιρροή δεν αποδεικνύεται από την αγορά ενός γηπέδου και μάλιστα από εταιρία προσώπου το οποίο δεν είναι ούτε καν συγγενής β' βαθμού του Σαββίδη. Το βάρος της απόδειξης το έχει ο καταγγέλλων. 

- Η ΕΕΑ είναι μια επιτροπή της εκτελεστικής εξουσίας που δεν μπορεί, βάσει Συντάγματος (άρθρα 8, 26 και 87) να απονέμει δικαιοσύνη. Βγάζει γνωμοδοτήσεις που δεν είναι δεσμευτικές. Η εκτελεστική εξουσία δεν μπορεί να δικάζει και η ΕΕΑ είναι όργανο της εκτελεστικής εξουσίας. 

- Η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν σύννομη, διότι θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να έχει κληθεί με το άρθρο 5 της ΟΥΕΦΑ και η κλήση να έχει γίνει από τον εισαγγελέα. 

- Ποινή για την πολυιδιοκτησία δεν υπάρχει με βάση τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, από το περασμένο καλοκαίρι. 

Ο Ολυμπιακός και η Λάρισα προσπάθησαν να αντικρούσουν με τον γνωστό τρόπο, θέτοντας μεταξύ άλλων απλά τα ερωτήματα για τους λόγους που αποφάσισε να επενδύσει στα γήπεδα της Ξάνθης ο Καλπαζίδης. Παράλληλα τόνισαν πως η απόφαση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική, αλλά και ότι ποινή για την πολυιδιοκτησία προβλέπεται κανονικά. 

Οι δικαστές όρισαν δικάσιμο για την έφεση της Ξάνθης στο θέμα της ανάκλησης του πιστοποιητικού την ερχόμενη Τετάρτη στις 17 Μαρτίου στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά από την εκδίκαση θα δοθεί διορία για τα υπομνήματα όλων των πλευρών, μέχρι και την Παρασκευή. 

Με δεδομένο ότι κατατεθηκαν πολλά στοιχεία και ότι η διαδικασία διήρκεσε πολλές ώρες, τα μέλη της επιτροπής ανααμένεται να κάνουν αρκετές μέρες για να εκδώσουν απόφαση, εκτός απροόπτου από τον επόμενο μήνα. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.