Την κέρδισε με το σπαθί του τη θέση ο Ζίβκοβιτς!

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2019

Οταν το καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έφερε από την Ξάνθη τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς δεν έψαξε στο πρόσωπο του απλά τον αντικαταστάτη του Ροντρίγκο Ρέι. Αναζήτησε αυτόν που θα δημιουργούσε συνθήκες πραγματικού ανταγωνισμού σε σχέση με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

 

Ο Σέρβος περίμενε την ευκαιρία του και την πήρε εκμεταλλευόμενος το ντεφορμάρισμα του Έλληνα τερματοφύλακα. Έκτοτε δεν έχει αμφισβητηθεί η κυριαρχία του κάτω από τα δοκάρια και βέβαια την Κυριακή στο “Καραϊσκάκη” έδειξε και στους πιο αυστηρούς κριτές, ότι κέρδισε τη θέση με το σπαθί του.

 

Ο Ζίβκοβιτς μέτρησε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πέντε αποκρούσεις -η κορυφαία φετινή επίδοση του αφού είχε τέσσερις στην Τρίπολη- τέσσερα κλεψίματα και δύο απομακρύνσεις, για να νικηθεί τελικά από την άσπρη βούλα. Ήταν το έκτο γκολ που δέχτηκε στα οχτώ ματς που έκανε κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ έχοντας βγάλει ένα πρόγραμμα με τρία ντέρμπι (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) ενώ το ίδιο παθητικό είχε ο Πασχαλάκης στα μισά παιχνίδια από τον Σέρβο. Έχει επιπλέον τη σημασία του το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς στα γκολπόστ μέτρησε και τα τέσσερα μηδενικά, αμυντικά παθητικά του.

 

Ο 30χρονος τερματοφύλακας ετοιμάζεται να φτάσει τα 100 παιχνίδια στη Superleague 1. Αυτό με τον Ολυμπιακό ήταν το 98ο και καλώς εχόντων των πραγμάτων στο ματς της πρεμιέρας του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος, στις 15 Δεκεμβρίου κόντρα στον Παναιτωλικό, θα γίνει “100άρης”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.