Την έχει την ανατροπή… Ένας ανώτερος ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης14 Νοεμβρίου 2020

Κρατήσαμε – από μία ομιλία του Άλμπερτ Μπουρλά στο Αριστοτέλειο – την προτροπή του σε φοιτητές: «Κάνετε εχθρό σας τη μετριότητα». Και τη ταιριάξαμε με την αναφορά του Πάμπλο Γκαρσία: «Στόχος μας δεν είναι, να παίξουμε καλή μπάλα. Στόχος μας είναι, να παίξουμε καλύτερη μπάλα»!

Η αλήθεια είναι πως εδώ και πολύ καιρό ο ΠΑΟΚ αγωνιστικά είχε συμβιβαστεί με τη μετριότητα. Κι ίσως – λέμε: Ίσως – αυτός ο συμβιβασμός να αποτελούσε και μία από τις αιτίες του εκτροχιασμού του από την πορεία διεκδίκησης τίτλων. Ήταν δε, ηλίου φαεινότερη αιτία. Έκανε «μπαμ» αλλά συχνά πυκνά θαβόταν. Την… ξέθαψε ο Πάμπλο Γκαρσία. Την ανέδειξε σε μείζον θέμα. Και μάχεται, για να περάσει ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ανωτερότητας.

Είμαστε σίγουροι πως εάν κι εφ’ όσον… Υπόθεση επιχειρούμε. Έτσι; Έάν κι εφ’ όσον λοιπόν, είχε τον χρόνο αλλά κι όλα τα απαραίτητα «υλικά»… Ο Πάμπλο Γκαρσία θα γκρέμιζε και θα έκτιζε εκ θεμελίων τον ΠΑΟΚ. Μήτε χρόνο έχει, μήτε όλα τα «υλικά». Για τα «υλικά» πάντως, ψάχνονται ορθά στην ΠΑΕ για τον Δεκέμβριο. Εξάλλου δεν αλλάζει κάποιος άλογο στη μέση του ποταμού! Για τον χρόνο; Αφήστε το. Δεν υπάρχει… σταλαγματιά χρόνου!

Ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένος ο «Τσε» να μάχεται υπό άκρως αντίξοες συνθήκες: Πρώτον, για την αποκατάσταση της ισορροπίας σε μία ομάδα η οποία την είχε παντελώς χάσει. Δεύτερον, για την ψυχολογική ανάταση της καθώς οι (με υπαιτιότητα της…) απώλειες βαθμών της είχαν κόψει τα φτερά. Τρίτον, για να της μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα του. Τέταρτον, για να της αλλάξει μυαλά καθώς η θολούρα τους την είχε αποπροσανατολίσει. Και πέμπτον, για να φτιάξει μία ομάδα στην οποία θα εμφυσήσει την δική του νοοτροπία. Την νοοτροπία μαχητή και νικητή…

Με όλα αυτά με μείον έξι βαθμούς στο Πρωτάθλημα και μείον δύο στο Γιουρόπα Λιγκ. Και δίχως διαθέσιμο κατάλληλο χρόνο.

Στον αντίποδα τους; Η απόλυτη, η μοναδική στα χρονικά του ΠΑΟΚ πανταχόθεν στήριξη του. Κι εάν είχε κόσμο η Τούμπα, θα αντιλαμβανόταν το σύμπαν τι εστί Πάμπλο Γκαρσία για τους φίλους του «δικέφαλου». Στον αντίποδα επίσης, για να τα λέμε τα πάντα όλα, κι η απόλυτη (κατ’ αρχήν…) ανταπόκριση των παικτών στα κελεύσματα του. Καθώς και το θετικότατο ξεκίνημα.

Με λίγα λόγια; Υπάρχουν σοβαρές ελπίδες, να αποδώσει καρπούς η προσπάθεια του Πάμπλο Γκαρσία συνεπικουρούμενου από τους παίκτες του. Και να βρεθεί ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ανωτερότητας. Για να επανέλθει με αξιώσεις σε τροχιά διεκδίκησης τίτλων.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση η κάλυψη της απώλειας των έξι βαθμών. Δύσκολη, πάρα πολύ δύσκολη είναι αλλά… Είναι στα μέτρα ενός ανώτερου ΠΑΟΚ. Αυτός ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο ανωτερότητας την έχει την ανατροπή!

ΥΓ 1 : Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Και πλημμυρίσαμε σε ημιμαθείς περί του Κορωνοϊού. Άλλος το κοντό κι άλλο το μακρύ του στου κασίδι το κεφάλι. Κι όλοι φόρα παρτίδα σε διαδίκτυο και σε τηλεοπτικά κανάλια…

ΥΓ 2 : Χείριστη είναι η εκμετάλλευση του Κορωνοϊού προς ίδιον όφελος από λογής λογής πολύξερους μυαλοπώλες. Παλιά τους τέχνη (η πώληση αέρα κοπανιστού) σε …κουφιοκεφαλάκηδες!

ΥΓ 3 : Είναι πάντως, κάποιοι ηλίθιοι (αυτή είναι μία κατηγορία από μόνοι τους…) οι οποίοι και μυαλοπώλες είναι κι ημιμαθείς. Κι έχουν ύφος χιλίων καρδιναλίων όταν ομιλούν οι θεομπαίχτες. Σ αυτούς δείχνεις με το δάκτυλο τον ουρανό … Κι αυτοί κοιτούν το δάκτυλο!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.