Την χρωστούσε η μοίρα στον Άρη την μεγαλύτερη στιγμή της τελευταίας τετραετίας…

Γιώργος Στράντζαλης16 Μαΐου 2022

Ο Αρης πέτυχε μια μυθική ανατροπή στον αγώνα με την ΑΕΚ, εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο και ο οργανισμός έχει κάθε λόγο να καυχιέται για την επιτυχία. Διότι περί επιτυχίας και ιστορικού επιτεύγματος πρόκειται η παρουσία του Αρη για 4η διαδοχική σεζόν στην Ευρώπη (για πρώτη φορά στην ιστορία του), πόσω μάλλον δε όταν η φετινή ομάδα είχε να ξεπεράσει και τον “σκόπελο” των μείον έξι βαθμών που της επιβλήθηκε το καλοκαίρι. 

Κι όμως, τα κατάφερε και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο στον προχθεσινό “τελικό” πανηγυρίζοντας τη μεγαλύτερη ίσως στιγμή της ποδοσφαιρικής τετραετίας απ’ όταν επέστρεψε στην Super League. 

Μέχρι προχθές το βράδυ ο Αρης δεν είχε ποτέ την τύχη με το μέρος του σε παιχνίδια τόσο μεγάλης σημασίας, “do or die” που λένε. Πάντα κάτι γινόταν, πάντα κάτι στράβωνε. Κατάφερνε να γυρίσει από την… κόλαση αλλά δεν περνούσε ποτέ την πόρτα του Παραδείσου. Οπως είχε γίνει: 1) με την ΑΕΚ πριν από δύο χρόνια στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στο 95’ με το γκολ του Μάρκο Λιβάγια που έφερε τον οδυνηρό αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου. 2) Με την Μόλντε και την Αστάνα στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, που ο Αρης έφτασε ένα βήμα πριν πετύχει μυθικές ανατροπές αλλά στο τέλος έμενε με την ανάμνηση της προσπάθειας. 3) Με τον Ολυμπιακό στον περσινό αγώνα Κυπέλλου, όπου αποκλείστηκε με το άνευ προηγούμενου γκολ που δέχτηκε από τον “κρυμμένο” στο δοκάρι Μπουχαλάκη, και 4) στον φετινό προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στη Λαμία, που γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό με δύο δικά του χαμένα πέναλτι. Η τύχη, η μοίρα αν προτιμάτε, χρωστούσε κάτι (και) στον Αρη και το προσέφερε στο πιο σημαντικό παιχνίδι της σεζόν και με τον πλέον μυθικό τρόπο.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους Κιτρινόμαυρους “μεθυσμένους” από το νέκταρ της επιτυχίας και του γεγονότος ότι σε μια τόσο δύσκολη σεζόν η ομάδα πέτυχε τον έναν από τους βασικούς στόχους που είχαν τεθεί στο ξεκίνημα. Σε αγωνιστικό επίπεδο υπάρχει μία τελευταία υποχρέωση, ο αυριανός αγώνας με τον ΠΑΣ Γιάννινα, και αμέσως μετά τα ηνία παίρνει η διοίκηση. Υπό την έννοια ότι πρέπει ν’ ανοίξει έναν κύκλο συζητήσεων (αρχικά) με τους 14 ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια ολοκληρώνοντας τυπικά στις 30/6. 

Με ορισμένους θα γίνει μια τελευταία κουβέντα,δεν αποκλείεται να υπάρξει ανατροπή δεδομένων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών (βλ. Σάκιτς, Ματίγια), ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι πως αύριο κλείνει ο κύκλος μιας ποδοσφαιρικής τετραετίας για τους περισσότερους και πρόθεση της διοίκησης είναι να ανοίξει έναν ένα κύκλο με τη δημιουργίας μίας ομάδας… από την αρχή και κάτω από διαφορετικά δεδομένα σε ηλικιακά όρια και μπάτζετ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.