Την αποβολή του Ιωνικού ζητά η ΕΕΑ, στον «αέρα» ομάδες της Basket League

Metrosport Team26 Ιουνίου 2020

Την αποβολή του Ιωνικού Νικαίας από το πρωτάθλημα της Basket League ζητά η ΕΕΑ.

Με απόφασή της, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ζητά την αποβολή της ομάδας της Νικαιας λόγω σημαντικών κενών στον φάκελο που είχε αποστείλει για την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2019-20!

Μάλιστα η απόφαση έπρεπε να ισχύσει κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν και ο Ιωνικός να έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα μεσούσης της περασμένης περιόδου.

Πλέον η «μπάλα» περνά στο γήπεδο του ΕΣΑΚΕ που στο επόμενο Δ.Σ. καλείται να επικυρώσει την απόφαση και ο Ιωνικός να μη συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Οι Νικαιώτες δεν είναι η μοναδική ομάδα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Η Λάρισα είχε και αυτή ελλείψεις στον φάκελό της, η υπόθεσή της πήρε αναβολή μέχρι τα τέλη Μαρτίου αλλά η πανδημία του κορωνοϊού έβαλε φρένο στη διαδικασία. Η θεσσαλική ομάδα ενημερώθηκε από την ΕΕΑ πως έχει προθεσμία μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 για να παρουσιάσει ολοκληρωμένο φάκελο.

Σε πολύ δυσχερή θέση φαίνεται πως είναι και ο Πανιώνιος που αντιμετωπίζει σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι ήδη Ήφαιστος Λήμνου και Ρέθυμνο αποχώρησαν από την Basket League ενώ και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων δεν προτίθεται να κάνει χρήση του δικαιώματός του για να ανέβει από την Α2 στην μεγάλη κατηγορία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.