Τίμησαν τη μνήμη του Άλκη οι Βετεράνοι Φιλύρου Αγίου Γεωργίου και της Περαίας

Δημήτρης Καλαϊτζής08 Φεβρουαρίου 2022

Στο πλαίσιο του χθεσινού αγώνα μεταξύ του ΑΣ Βετεράνων Φιλύρου Αγίου Γεωργίου και της Περαίας, οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων φόρεσαν μαύρα περιβραχιόνια και κράτησαν ενός λεπτού σιγή για την δολοφονία του Άλκη.

Μάλιστα, οι παίκτες του Φιλύρου μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας πλακάτ με τα τελευταία λόγια του αδικοχαμένου, Άλκη Καμπανού, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από μία εβδομάδα στη Χαριλάου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των βετεράνων του Φιλύρου: «Ο Α.Σ. ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΦΙΛΥΡΟΥ, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας κ την αγανάκτηση μας για την οπαδική δολοφονία του 19χρονου ΑΛΚΗ.

Είμαστε μέσα στα γήπεδα από μικρά παιδιά ως φίλαθλοι και ως ποδοσφαιριστές και λατρεύουμε αυτό τα άθλημα τόσο πολύ που ακόμα και τώρα στην ηλικία των 40, 50 & 60 ετών με άσπρα μαλλιά συναντιόμαστε μέσα στους αγωνιστικούς χώρους γονείς ή και παππούδες πλέον και «παίζουμε» το αγαπημένο μας άθλημα το ποδόσφαιρο, με το ίδιο πάθος, την ίδια όρεξη και φλόγα όπως όταν ήμασταν έφηβοι.

Είμαστε ικανοί μετά από όλα αυτά τα χρόνια να έχουμε βιώσει όλη την παρακμή και βρωμιά που υπάρχει γύρω από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και νοσταλγούμε πραγματικά εκείνα τα χρόνια που πηγαίναμε την Κυριακή στο γήπεδο με τον πατέρα ή τους φίλους μας και απολαμβάναμε σε γεμάτα γήπεδα τα ινδάλματα μας ανεξαρτήτων ομάδας, χρώματος φανέλας κλπ.

Πλέον είμαστε εμείς γονείς και θέλουμε να ζήσουμε αυτό που είχαμε και εμείς σαν παιδιά, αλλά δυστυχώς λείπει η μαγεία του αθλήματος, επειδή κάποιοι πολιτικοί, πρόεδροι ή αλήτες έχουν αποφασίσει να συνδέσουν το ποδόσφαιρο με χίλια δυο πράγματα πλην αυτού που πραγματικά είναι «ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ, ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ». Αυτό προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά μας ότι είναι απλά ένα παιχνίδι, όπου ο καθένας έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, χωρίς ακρότητες και χωρίς αλητείες.

Αυτό που έγινε προχθές μας ξεπερνάει ως ανθρώπους, δεν μπορεί να το χωνέψει το μυαλό μας, δεν μπορούμε να διαχειριστούμε μέσα μας την αιτία που ένα 19χρονο παιδί δεν είναι πλέον μαζί μας, δεν μπορεί να ονειρευτεί, δεν μπορεί να ερωτευθεί, ΔΕΝ ΖΕΙ ΠΙΑ, έτσι γιατί κάποιοι το αποφάσισαν στο βωμό του οπαδικού πάθους και βίας. Σε αυτά που αναφέρουμε αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν ομάδες, δεν υπάρχουν φανέλες, δεν υπάρχουν συμφέροντα, αλλά υπάρχει μόνο η ΖΩΗ.

Εκφράζοντας πιστεύουμε και την πλειοψηφία των ομάδων που συμμετέχουν στην «ΈΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΤΟΥ Δ.Σ. αυτής φωνάζουμε το εξής: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΗΝ ΑΛΗΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.»



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.