Τιάγκο Ντάντας: «Έχει μέλλον η σεζόν, να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας»

Metrosport Team08 Ιανουαρίου 2023

Συνέντευξη στους Κώστα Πετρωτό, Γιώργο Καστάνη, Γιώργο Ζαϊρη

Ο Ντάντας επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, σκόραρε απέναντι στη Λαμία και φώναξε δυνατά «παρών» στον Λουτσέσκου. Έξω από τα αποδυτήρια του γηπέδου «Αθανάσιος Διάκος» μίλησε στο metrosport.gr και για αυτή την επιστροφή του αλλά και για το μέλλον του στην ομάδα καθώς ο ίδιος ο Μπότο από την Κύπρο πριν από μερικές εβδομάδες είχε πει πως θα πρέπει σύντομα να επιτευχθεί συμφωνία με τη Μπενφίκα έχοντας ο ΠΑΟΚ σύμμαχο και τον παίκτη.


Αυτό το επανέλαβε ο Πορτογάλος τονίζοντας για μια ακόμη φορά πως είναι ευτυχισμένος στη Θεσσαλονίκη:
«Αισθάνομαι πολύ ωραία στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ να μιλήσω για αυτό πάρα πολύ ακόμα, για το τι θα γίνει στο μέλλον. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι είμαι χαρούμενος στον ΠΑΟΚ. Μου αρέσουν όλα, η πόλη, η χώρα, η ομάδα και θα δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια. Δεν έχω συζητήσει κάτι με την Μπενφίκα, αλλά είμαι καλά εδώ και θα δούμε τι θα γίνει. Απολαμβάνω την παρουσία μου στον ΠΑΟΚ και πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος στα όσα έχω να κάνω μέσα στο γήπεδο και στις προπονήσεις. Στόχος μου είναι να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο και στο τέλος της σεζόν θα δούμε τι μπορεί να συμβεί».

«Ακολουθούμε το δικό μας δρόμο»


Ο ΠΑΟΚ περιμένει το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό ώστε να μειώσει και άλλο τη διαφορά από τις δυο πρώτες θέσεις. Πλέον στην Τούμπα είναι εφικτός στόχος το Πρωτάθλημα; Ο Ντάντας απάντησε: «Εμείς ακολουθούμε τον δικό μας δρόμο. Είμαστε συγκεντρωμένοι στο δικό μας παιχνίδι και στο τι κάνουμε εμείς, όχι στο τι κάνουν οι αντίπαλοι. Μόνο μέσα από αυτή την διαδικασία θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι.

Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε σε όλα τα παιχνίδια και αυτή είναι η... δουλειά μας, να παίρνουμε τις νίκες. Έχει ακόμα αρκετό μέλλον αυτή η σεζόν. Θα δούμε...» και συνέχισε: «Είναι απλό και ταυτόχρονα... δύσκολο. Να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια! Είναι ο μόνος δρόμος, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε μια καλή σεζόν. Έχουμε πιθανότητες αλλά για να τους διεκδικήσουμε θα πρέπει να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται».

«Κρατώ τη νίκη»


Ο Ντάντας πανηγύρισε το πρώτο του γκολ στο Πρωτάθλημα ενώ είχε σημειώσει και ένα ακόμη απέναντι στη Λέφσκι στην Τούμπα. Από το χθεσινό ματς κρατά τη νίκη και προσπερνά όλα τα άλλα:
«Ήταν ένα καλό παιχνίδι για εμάς, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Πέτυχα το πρώτο μου γκολ στο πρωτάθλημα αλλά αυτό που κρατάω περισσότερο είναι η νίκη. Στα τελευταία παιχνίδια παίζουμε πολύ καλά, έχουμε βελτιωθεί και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Πρέπει να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και να δούμε τι θα γίνει στην συνέχεια».

Εξήγησε τι του είπε ο προπονητής όταν μετά την αλλαγή του είχε μια κουβέντα μπροστά στον πάγκο: «Δεν νομίζω ότι έκανα το καλύτερο μου παιχνίδι. Εντάξει, πέτυχα ένα γκολ αλλά δεν έκανα το καλύτερο μου ματς. Είναι η αλήθεια δεν ήθελα να βγω από το γήπεδο και πιστεύω είναι απολύτως φυσιολογικό. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν συνέχεια, αλλά ο προπονητής μου εξήγησε και κατάλαβα γιατί πήρε αυτή την απόφαση να κάνει την αλλαγή αυτή».

Παραδέχθηκε πως ο συναγωνισμός στην ομάδα μόνο οφέλη μπορεί να φέρει για τον σύλλογο:
«Φυσικά και είναι καλό. Ο προπονητής δίνει ευκαιρίες σε όλους από παιχνίδι σε παιχνίδι και όλοι θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να κάνουν στο γήπεδο. Αυτό είναι το καλύτερο και για την ομάδα γενικότερα αλλά και για τον σύλλογο. Να παίζουν και να είναι ενεργοί όσο περισσότεροι παίκτες γίνεται».

Ρωτήθηκε για το πώς διαχειρίστηκε ο ίδιος το διάστημα που περίμενε να πάρει φανέλα βασικού:
«Είναι κάτι φυσιολογικό να θέλει ο κάθε παίκτης να παίζει σε κάθε παιχνίδι, όπως είπα και πριν. Ο προπονητής παίρνει τις αποφάσεις του και έχει στο μυαλό του το καλύτερο για την ομάδα. Σέβομαι τις αποφάσεις του, εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω να δουλεύω κάθε μέρα στην προπόνηση με την ίδια όρεξη και το παιχνίδι με την Λαμία ήταν μια καλή ευκαιρία για να επανέλθω».

Αναφέρθηκε και στην αγωνιστική εικόνα της ομάδας που τρέχει ένα αήττητο σερί:
«Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό να έχουμε βελτιωθεί, γιατί είμαστε μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι, παιχνίδι με το παιχνίδι, μήνα με τον μήνα είναι λογικό να βελτιωνόμαστε και ατομικά και ομαδικά. Μπορούμε να δείξουμε την ποιότητα μας στο γήπεδο και μπορούμε να το κάνουμε ακόμα καλύτερα».

Τέλος αποκάλυψε το λόγο που μετά το γκολ του έσπευσε να «ψάξει» τον Κουλιεράκη στον πάγκο: «Πάντα κάνουμε πλάκα με τον «Κούλιε»... στο παιχνίδι με τον Άρη του είπα ότι θα σκοράρει και έχασε μια πραγματικά πολύ καλή ευκαιρία για να βάλει γκολ μετά από ένα κόρνερ. Πριν το παιχνίδι με την Λαμία μου είπε «ελπίζω να σκοράρεις» και πήγα σε αυτόν μετά το γκολ για να του θυμίσω τι είχαμε πει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.