Τι θέλει ο ΠΑΟΚ από Ραζβάν και Ζοζέ

Αρις Νικολάκης29 Δεκεμβρίου 2021

Οι μάγοι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πια. Δεν ξέρουμε, εάν τους πάτησε το τρένο αλλά… Δεν υπάρχουν! Ως εκ τούτου δεν υπάρχουν και μαγικά ραβδάκια. Η μαγεία στο ποδόσφαιρο μόνον με πολλή, πάρα πολλή δουλειά γίνεται. Και με συνετές επιλογές. Κάθε άλλη… αλχημεία μακροπρόθεσμα βλάπτει σοβαρά την υγεία κάθε ομάδας.

Όταν μάλιστα, πρόκειται για ομάδα επιπέδου πρωταθλητισμού – ναι, στον ΠΑΟΚ αναφερόμαστε, φυσικά – οι αλχημείες φέρνουν την καταστροφή. Δεν το λέμε εμείς. Τα γεγονότα στον ΠΑΟΚ το λένε.

Δουλειά έγινε. Πολλή, πάρα πολλή δουλειά έγινε μετά το νταμπλ. Πήγε στράφι επειδή δεν έγιναν συνετές επιλογές. Έγιναν κι αλχημείες. Κι έτσι τρία χρόνια τώρα ο ΠΑΟΚ κουνάει νωρίς, νωρίς μαντήλι στο Πρωτάθλημα. Λευκή πετσέτα πετάει. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά, καταστροφή στο Πρωτάθλημα. Τέτοια ώστε το Κύπελλο (η συνήθεια η οποία εγινε λατρεία…), να μην γιαίνει τις πληγές του Πρωταθλήματος.

Εντάξει το χαίρονται, το Κύπελλο, οι φίλοι του «δικέφαλου». Το καμαρώνει η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία, η Βόρεια Ελλάδα. Τέτοιο καμάρι μόνον ο «δικέφαλος» εξάλλου, προσφέρει. Δεν είναι όμως, Πρωτάθλημα!

Το Κύπελλο για άλλες ομάδες θα ήταν… Ταξίδι στο φεγγάρι. Για τον ΠΑΟΚ είναι περιφορά απλά, περί τη γη…

Τέλος πάντων.

Κι ο Ζοζέ Μπότο, όπως κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου μάγοι δεν είναι. Για τον Ρουμάνο το λέγαμε από την πρώτη ημέρα κατά την οποία (ξανα)πάτησε το πόδι του στην Τούμπα. Δεν έχουμε μαγικά ραβδάκια. Δουλεύουν πολύ, πάρα πολύ. Για τον Πορτογάλο λέγεται. Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου φαίνεται. Όλοι πάντως, εκ του αποτελέσματος κρίνονται. Και τα αποτελέσματα - τηρουμένων των αναλογιών - για τον Ρουμάνο δε είναι τα ευκταία.

Τούτο δε, κυρίως εξ αιτίας μη συνετών επιλογών. Και πολλών ...άτυχων (sic) αλχημειών! Δίχως να υποτιμούμε το πλαίσιο ολότελα αντίξοων συνθηκών.

Ενώνουν λοιπόν, τις δυνάμεις τους προπονητής και τεχνικός διευθυντής στον ΠΑΟΚ. Έχουν την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειας Σαββίδη. Τι θέλουν; Φυσικά, τύχη… Δίχως αυτήν ουδείς προκόβει. ΟΙ επιβάτες τού Τιτανικού υγεία κι ευτυχία πάνω κάτω, όλοι είχαν. Τύχη δεν είχαν όσοι πνίγηκαν!

Και πέρα από την τύχη – επιμένουμε εμείς – που θέλουν ο Ραζβάν Λουτσέσκου κι ο Ζοζέ Μπότο … Ο ΠΑΟΚ θέλει από αυτούς πολλή, πάρα πολλή δουλειά και συνετές επιλογές. Θέλει πολλά;

ΥΓ 1 : Φεύγει τελικά, ο Ιβάν Σαββίδης από την Ελλάδα! Γι’ αυτό πλέον, επενδύει αλλού. Με κάπου 25 εκ. ευρώ επενδύει στη Σουρωτή. Που είναι η Σουρωτή; Στον πραγματικό κόσμο στην Ελλάδα είναι αλλά… Για όσους έχουν εμμονή με το φευγιό του Ιβάν Σαββίδη δεν είναι!

ΥΓ 2 : Λερναία Ύδρα ο… κορωνοϊός. Κόβεται το ένα κεφάλι. Άλλο φυτρώνει!

ΥΓ 3 : «Κάθε γελαδάρης έγινε λοιμωξιολόγος»! Τάδε έφη ο παπά Νικόλας από την Εράτυρα, τη Σελίτσα του Βοϊου. Μία ακόμη ζωγραφιά του Θεού στη Μακεδονία. Αξίζει, να βρείτε στο διαδίκτυο τη συνέντευξη του με γλώσσα που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει.

ΥΓ 4 : Λυγίζει κι ατσάλι η μοναξιά στις ΜΕΘ για διασωλημένους και μη! Λιώνει σίδερο η… παγωνιά της στις μάχες εκεί στα – κατά πως αναφέρονται στο «‘Έπος του Διγενή Ακρίτα» - μαρμαρένια αλώνια!

ΥΓ 5: Να προσέχουμε παντί τρόπω, υγεία για να έχουμε. Γίνεται χαλασμός με την καλάκουσα πανδημία.

ΥΓ 6: Και που είστε; Με τις μαγκιές χάνοντας ζωές…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.