Τι θα γινόταν εάν κι εφόσον ο Θανάσης Κατσαρής…

Αρις Νικολάκης29 Απριλίου 2020

Συζητώντας (μεταξύ μας… Δεν κάνουμε και κάτι άλλο!) με καλούς φίλους (ΠΑΟΚτσήδες και μη…) για τη Νέα Τούμπα συμφωνήσαμε στα εξής: Πρώτον, η κατασκευή της θα είναι η κορυφαία ευεργεσία του Ιβάν Σαββίδη. Προς το παρόν τέτοια είναι η λύτρωση (…αξίας κάπου 13 εκ. ευρώ) της ΠΑΕ από τα δεσμά των χρεών στο Δημόσιο. Και δεύτερον, δίχως τον ενάρετο πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, τον Θανάση Κατσαρή… Κοινό παρονομαστή πολλών πράξεων στην ιστορία του ΠΑΟΚ… Νέα Τούμπα δεν υπήρχε ποτέ!

Τα είπαμε. Τα συμφωνήσαμε. Εντάξει, δεν τα υπογράψαμε κιόλας. Ο λόγος μας – βλέπετε – συμβόλαιο…

Παρά τις απειλές ακόμη και την ίδια του τη ζωή… Ακόμη και μετά τον εμπρησμό στο πατρικό του… Ακόμη και μετά τον ωμά στυγνό πόλεμο σε όλα τα επίπεδα… Ακόμη και μετά τον οικονομικό πνιγμό του από την ΠΑΕ επί εποχής Γιώργου Μπατατούδη, ο Θανάσης Κατσαρής δεν ενέδωσε. Δεν παραχώρησε εν λευκώ την Τούμπα. Άντεξε. Και την κράτησε αλώβητη. Όπως παρέλαβε έτσι ήθελε, να παραδώσει την περιουσία του ΠΑΟΚ.

Πέρασε δύσκολές στιγμές τότε ο Θανάσης Κατσαρής. Πολύ δύσκολες. Πέρασε από σαράντα πέντε κύματα. Υπέστη άνευ προηγουμένου bulling (για είμαστε και της… μοδός δια των εκφράσεων μας!) από όσους άφρονες απαιτούσαν, να παραδώσει την Τούμπα ελαφρά τη καρδία. Είχαν πέσει να τον «φάνε» από τον Ερασιτέχνη κινούμενοι από… οίστρο της εποχής. Την αιτία του κακού ουσιαστικά, η οποία οδήγησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον γκρεμό.

Δύσκολες στιγμές επίσης, πέρασε ο Θανάσης Κατσαρής στην πρώτη προσπάθεια του Ιβάν Σαββίδη, να αναλάβει την χρεωκοπημένη ΠΑΕ. Απαιτούσε την παραχώρηση της Τούμπας έχοντας κακούς συμβούλους βεβαίως, βεβαίως. Και τότε φυσικά, ασκήθηκαν ανυπόφορες πιέσεις στον πρόεδρο του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, να παραδώσει την Τούμπα. Όταν μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης τότε έμαθε για το Νόμο περί ιδιοκτησίας των αθλητικών εγκαταστάσεων και της κατοχής του 10% των μετοχών της ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη… Συζητούσε τρόπους είτε αλλαγής του Νόμου με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό (το είχε εξ αρχής ξεκόψει!), είτε αλλαγής του καταστατικού του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ!

Άντεξε πάλι, ο Θανάσης Κατσαρής σε καιρούς χαλεπούς. Δεν υπέκυψε στις ανάγκες των εποχών. Κέρδισε τις εκλογές. Έμεινε ορθός στις επάλξεις της Τούμπας. Τον στήριζε πάντα, η σιωπηρή πλειοψηφία!

Κι έδωσε τελικά, ο Θεός τον χρόνο για να αναθεωρήσει και για να επιστρέψει (…ευτυχώς!) ο Ιβάν Σαββίδης. Δίχως τους κακούς συμβούλους. Ήταν απύθμενη κι η δική του ωραία … τρέλα για τον ΠΑΟΚ. Δοκίμασε. Κέρδισε. Κι εκτίμησε τον Θανάση Κατσαρή ως συνεργάτη. Έτσι εγένετο ο Ενιαίος ΠΑΟΚ!

Έτσι κατέστη ο Ιβάν Σαββίδης ευεργέτης του ΠΑΟΚ ως οικογένειας. Πίνουν νερό όλοι της οικογένειας του ΠΑΟΚ στο όνομα του. Είναι αποδεκτός ως ευλογία! Και προχωρά ιδίοις δυνάμεις (πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα) στο μεγαλεπήβολο έργο της Νέας Τούμπας με συνοδοιπόρο τον ενάρετο Θανάση Κατσαρή...

Τι θα γινόταν άραγε εάν κι εφ’ όσον ο Θανάσης Κατσαρής είτε αποχωρούσε ενδίδοντας στις πιέσεις, είτε την Τούμπα εν λευκώ παραχωρούσε; Μπορείτε, να αναλογιστείτε;

ΥΓ 1: Στο πλευρό του Θανάση Κατσαρή εκείνους τους καιρούς βρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες της οικογένειας του ΠΑΟΚ. Γνωρίζουν εξάλλου όλοι, ποιοι στάθηκαν δίπλα του και ποιοί του γύρισαν την πλάτη. Τι λέει ο ίδιος περί τούτου; «Εν οίδα ό, τι ουδέν οίδα»!

ΥΓ2 : Στη Γερμανία χαλάρωσαν τα μέτρα κι… έσφιξαν τα κρούσματα Κορωνοϊού! Ωχ, ωχ, ωχ… Πριν είχαν 110 και μετά 163! Ο ρυθμός μετάδοσης της Covid-19 , τον οποίο παρακολουθούν προσεκτικά οι γερμανικές αρχές, έφτασε ξανά στο 1. Αυτά τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα την Δευτέρα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Ωχ, ωχ, ωχ …

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.