«Τι θα γίνεται όταν κάποιος παίκτης βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό»

Metrosport Team15 Μαΐου 2020

Ο καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, Άγγελος Παπανικολάου μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» ανέλυσε τι θα πρέπει να κάνει μια ομάδα αν ένας παίκτης βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαστε αρκετά συντηρητικοί στο πώς θα ξανά αρχίσουν τα Πρωταθλήματα στην Ελλάδα. Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Μαυρωτά και με τον κ. Αυγενάκη και λαμβάνοντας υπόψιν τα πρωτόκολλα της Γερμανίας και της Ισπανίας καταλήξαμε σε ένα σχέδιο που θα ανακοινωθεί από τη ΓΓΑ. 

Αν κάποιος παίκτης βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό πρέπει να απομονωθεί για πέντε μέρες τόσο από τον σύλλογο, όσο και από την οικογένειά του. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές θα συνεχίζουν κανονικά να προπονούνται εφόσον δεν εντοπιστεί άλλο κρούσμα. Σε πέντε μέρες δεν θα μπορεί φυσικά να γίνεις αγώνας και θα μετατίθεται σε άλλη ημερομηνία. 

Εμείς το πρωτόκολλο που κάναμε είναι να πάμε με τη μεγαλύτερη ασφάλεια στην επιστροφή του αθλητισμού. Στις πέντε μέρες θα γίνονται και τεστ στον παίκτη που θα βρεθεί θετικός στον νέο ιό. Εμείς δεν μπορούμε να ορίσουμε ανά πόσες μέρες θα κάνουν οι ομάδες τεστ. Είναι θέμα των Ομοσπονδιών και των Λιγκών αν θα ξανά αρχίσουν τα Πρωταθλήματα στη χώρα μας. Κανένας δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν ξεκινήσουν οι αγώνες αν θα έχουμε κρούσμα. Η διατήρηση των αποστάσεων και όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής βοηθούν, ώστε να μην προσβληθείς στον ιό. Στα γήπεδα θα πρέπει να γίνονται καλά απολυμάνσεις στους χώρους».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.