Τι πρέπει να αλλάξει ο Νάγκελσμαν μετά το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων στην Μπάγερν

Δημήτρης Καλαϊτζής16 Σεπτεμβρίου 2022

Μπορεί η Μπάγερν Μονάχου να μετράει το απόλυτο μετά από δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Champions League, όμως τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα στη Γερμανία έχουν βαρύνει το κλίμα στους πρωταθλητές Γερμανίας και ειδικά τον Τζούλιαν Νάγκελσμαν. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στους Βαυαρούς είναι και οι δηλώσεις που έκανε μετά την οδυνηρή ισοπαλία με την Στουτγάρδη (2-2) στο Μόναχο ο αρχηγός της Μπάγερν, Τόμας Μίλερ.

"Είμαι θυμωμένος για πρώτη φορά. Είμαι θυμωμένος με εμάς. Αν θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι τότε πρέπει να παίζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αν θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή του πίνακα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στον εαυτό μας", δήλωσε χαρακτηριστικά στο Sky Sports ο Μίλερ, ο οποίος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Η Μπάγερν Μονάχου μετά από έξι αγωνιστικές στην Bundesliga μετράει τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες γεγονός που τη φέρνει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας από πάνω της Φράιμπουργκ και Ουνιόν Βερολίνου. Όλα αυτά στη μετά Λεβαντόφσκι εποχή. Το κενό που άφησε ο Πολωνός φορ είναι μεγάλο, αφού η Μπάγερν δεν απέκτησε παίκτη παρόμοιου βεληνεκούς μέσα στο καλοκαίρι.

Χάνει τα αποδυτήρια ο Νάγκελσμαν

Σύμφωνα με την Bild, ο Τζούλιαν Νάγκελσμαν φαίνεται πως έχει ξεκινήσει να χάνει τα αποδυτήρια της Μπάγερν, με κάποιους από τους παίκτες να είναι δυσαρεστημένοι μαζί του ειδικά μετά το παιχνίδι με την Στουτγάρδη.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως κάποιοι εξ αυτών ενοχλήθηκαν που ο Γερμανός τεχνικός δεν έκανε την αυτοκριτική του μετά την αναμέτρηση με τους Σουηβούς, αλλά κατηγόρησε με τον τρόπο που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές του και μοιραία ήρθε η ισοπαλία απέναντι σε μία ομάδα που θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Μπορεί κάποιοι να πέσουν στην…παγίδα και να αναφέρουν ότι όλα είναι καλά στην Μπάγερν μετά την μεγάλη νίκη που έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα (2-0), όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι, αφού οι Βαυαροί στάθηκαν τυχεροί ειδικά στο πρώτο μέρος όπου οι Καταλανοί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Είναι στο χέρι του Νάγκελσμαν να ανατρέψει το εις βάρος του κλίμα γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα έχει επίπτωση μόνο ο σύλλογος, αλλά και ο ίδιος. Σε αυτές τις περιπτώσεις-ελαχίστων εξαιρέσεων-την πληρώνει πάντα ο προπονητής. Η Μπάγερν έχει ποντάρει πολλά στο πρόσωπό του και παρά το νεαρό της ηλικίας του πρέπει να δείξει την ανάλογη ωριμότητα για να διαχειριστεί μια τέτοια δύσκολη κατάσταση σε μία ομάδα που έχει μάθει τον πρωταθλητισμό και να χτυπαέι τα πάντα σε τίτλους είτε στη Γερμανία, είτε στην Ευρώπη. Θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια αρχής γενομένης με Άουγκσμπουργ, Βικτόρια Πλζεν και Λεβερκούζεν αν τα πράγματα παίρνουν ξανά το δρόμο τους.


Το πάθημα, δεν έγινε μάθημα

Υπενθυμίζουμε, ότι δύσκολες στιγμές στη μέχρι τώρα πορεία του στην Μπάγερν αντιμετώπισε κατά την περσινή περίοδο όπου οι Βαυαροί αποκλείστηκαν από την Βιγιαρεάλ στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League. Μάλιστα, ο νεαρός προπονητής είχε αποκαλύψει μετά το τέλος της αναμέτρησης με το ‘’κίτρινο υποβρύριο’’ ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.

«Ξέρω ότι θα δέχομαι συνεχώς κριτική από παντού, είναι φυσιολογικό και μπορώ να το αντιμετωπίσω. Αλλά, με 450 απειλές θανάτου στο Instagram, είναι λιγότερο εύκολο.

Αν κάποιοι θέλουν να με σκοτώσουν είναι ένα ζήτημα, αλλά επιτίθενται ακόμη και στη μητέρα μου, που δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μόλις κλείσουν την τηλεόραση, ξεχνούν την αξιοπρέπειά τους και νομίζουν ότι έχουν δίκιο, που είναι και το χειρότερο».

Δύο..κρίσεις σε διάστημα λίγων μηνών για έναν νεαρό τεχνικό και ειδικά σε έναν σύλλογο όπως η Μπάγερν Μονάχου είναι πολλές... 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.