Τι να περιμένουμε από τη σημερινή συνάντηση των «Big 4» στο Μ. Βρετανία

Χάρης Δημαράς22 Ιανουαρίου 2020

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης στο επιβλητικό «Μεγάλη Βρετανία», στην Αθήνα, μεταξύ των Ιβάν Σαββίδη, Βαγγέλη Μαρινάκη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζου.

Την πρόσκληση έχουν απευθύνει οι Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών, μελών UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς. Η συνάντηση είναι προγραμματισμένη για τις 15:00. Το »παρών» θα δώσουν, εκτός από τους ισχυρούς άνδρες των τεσσάρων ΠΑΕ και οι Μάριος Γεωργίου (διεύθυνση ομοσπονδιών - μελών UEFA), Χέρμπερτ Χούμπελ (εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA και πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης), Σέφτον Πέρι (Διευθυντής Κέντρου Ερευνών και Ανάλυσης UEFA), Λευτέρης Αυγενάκης (υφυπουργός αθλητισμού), Βαγγέλης Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΟ) και Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League). Προσθήκη αποτελεί και ο Λούκα Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών μελών FIFA).

Οπως έγινε γνωστό, οι άνθρωποι της FIFA και της UEFA, δεν αποκλείεται να αφήσουν αρχικά μόνους τους τέσσερις ισχυρούς άνδρες των ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού (θα παραστεί και ο μεταφραστής του Ιβάν Σαββίδη), προκειμένου να συζητήσουν, να εκφράσουν προβληματισμούς και να καταγράψουν τις διαφωνίες τους. Εν συνεχεία, θα συμμετάσχουν στη συνάντηση και οι εκπρόσωποι των διεθνών συνομοσπονδιών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ατζέντα της συνάντησης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να τεθούν ορισμένες προτάσεις. Η πρώτη είναι να τοποθετηθεί τεχνοκράτης κοινής αποδοχής πρόεδρος από τον Ιούλιο και μετά στην ΕΠΟ, το δεύτερο η αντικατάσταση του Βίτορ Περέιρα από τον Φερνάντεθ Μαρίν μετά τη λήξη της σύμβασης του πρώτου και τρίτο η συμφωνία να μη σφυρίζουν ξένοι διαιτητές, ούτως ώστε να στηριχθούν οι Έλληνες ρέφερι.

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε σύσκεψη με στενούς του συνεργάτες χθες στην Αθήνα και σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί έτοιμος στη συγκεκριμένη συνάντηση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.