Τι λέει ο …στόμας τους;

Αρις Νικολάκης25 Μαΐου 2021

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε στον Τελικό με το μαχαίρι στα δόντια. Ο Ολυμπιακός με την …οδοντογλυφίδα! Αυτό κι άλλα πολλά λέγονται, για να πείσουν πως πετάει… Ο γάιδαρος! Απίστευτα όσα λέει ο… στόμας κάποιων.

Δηλαδή, πως ο Ολυμπιακός δεν ενδιαφερόταν για το Κύπελλο. Και το μισό εκατομμύριο ευρώ πριμ κατάκτησης του γιατί δόθηκε; Για τα μάτια του κόσμου; Όσα ειπώθηκαν κι ακούσθηκαν περί νταμπλ του Ολυμπιακού ήταν …μπούρδες;

Όσα δεν φθάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Και το γαρ πολύ της θλίψης γεννά παραφροσύνη…

Ο ΠΑΟΚ κατέβηκε, να πάρει το Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός να τού το δώσουν. Καθώς ταγαθά κόποις κτώνται… Ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο – κατά πανελλήνια (κι ουχί μόνον…) παραδοχή - με το σπαθί του και την ψυχή του. Κι ως ομάδα κι ως παίκτες και προπονητές ήταν στον Τελικό, ένα επίπεδο πάνω από τον Ολυμπιακό.

Να σας πούμε και κάτι; Ακόμη και με το μαχαίρι στα δόντια να κατέβαινε ο Ολυμπιακός… Ακόμη κι έτσι, ο ΠΑΟΚ θα του έσπαγε τα δόντια, Θα του έπαιρνε το μαχαίρι. Αγωνιστικά και μόνον αγωνιστικά. Έτσι; Τούτο δε, επειδή ο Πάμπλο Γκαρσία προετοίμασε την ομάδα του για να κατακτήσει το Κύπελλο. Ο Πέδρο Μαρτίνς για να παίξει απλά, στον Τελικό. Ο Κυπελλούχος προπονητής δικαιώθηκε. Ο φιναλίστ εκτέθηκε. Και να μας συμπαθούν, όσοι διαφωνούν.

Η δικαίωση του «Τσε» - καθώς όλα από τα αποτελέσματα κρίνονται – ξεκίνησε με την αναγέννηση από τις στάχτες του (ως εκ τούτου… φοίνικα) Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Με την αλλαγή στρατηγικής (εφαρμόζοντας ένα υγιές 3-4-3) στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ. Με τις επιλογές του στον αγώνα του Πρωταθλήματος (πλέι οφ) με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Συνεχίσθηκε με την ολοκλήρωση της προετοιμασίας στην Τούμπα κι ουχί στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον Τελικό. Κορυφώθηκε με τις αλλαγές Μίκαελ Κρμέντσικ και Χάρη Τσιγγάρα.

Επισφραγίσθηκε με την ανανέωση της απύθμενης στήριξης των φίλων του «δικέφαλου» στον δικό τους άνθρωπο. Ήταν από πάντα – βλέπετε – ένας από αυτούς ο προπονητής του ΠΑΟΚ…

Και που είστε; Δεν είμαστε ειδικοί περί των προπονητών. Δεν γνωρίζουμε εάν και πως και πόσο θα εξελιχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία ως προπονητής. Φαίνεται όμως - κι έτσι το γνωρίζουμε κι εμείς – πως έχει το χάρισμα να εμφυσάει πνοή… Ήτοι ζωή στις ψυχές παικτών του. Αυτό περιμέναμε εξ αρχής της επιλογής του από τον Ιβάν Σαββίδη. Άργησε αλλά το έπραξε… Θριαμβευτικά!

ΥΓ 1: Δεν αρκεί ο προπονητής ως «υλικό» για τη συνταγή της επιτυχίας μίας ομάδας. Χρειάζονται κι άλλα πολλά…

ΥΓ 2: Δυστροπούν στην ΑΕΚ επειδή – λένε - πλησιάζει ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο της. Κι απομακρύνεται ο Σεργκέι Ρεμπρόφ. Ρεμπρόφ; Ρεμπρόφ; Ρεμπρόφ ;

ΥΓ 3: Θεωρούν λίγο τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό! Δε ρίχνουν μία ματιά πίσω τους; Για να δουν ποιους … λιγότερους είχαν.

ΥΓ 4: Ακόμη δεν έστειλε συγχαρητήρια στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου ο Λευθέρης Αυγενάκης;

ΥΓ 5: Έχουν ξεφύγει στις ραδιοτηλεοπτικές περιγραφές. Δεν ακούν κάποιοι , τι λέει ο… στόμας τους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.