Τι κρύβει η καθυστέρηση της επιτροπής εφέσεων;

Δημήτρης Μπούζας06 Φεβρουαρίου 2021

Ασφαλώς και προκαλεί εντύπωση το γεγονός οτι ακόμη δεν έχουμε απόφαση από την επιτροπή εφέσεων για την περιβόητη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Μια πονεμένη αλλά και βρώμικη ιστορία που στήθηκε στην κυριολεξία πάνω σε ένα σενάριο αποκλειστικής ερυθρόλευκης έμπνευσης και επικυρώθηκε από την περιβόητη επιτροπή Αυγενάκη.

 Είμαστε σίγουροι πως δεν έχετε ξεχάσει το σκοτεινό παρασκήνιο και την χειραγωγημένη εξέλιξη με την τότε επιτροπή των εφέσεων να παίρνει στα χέρια της την σκανδαλώδη απόφαση της Ε.Ε.Α (μιας επιτροπής στελεχωμένης αποκλειστικά από συγγενείς και φίλους του σημερινού Υφυπουργού Αθλητισμού) να την ξεφυλλίζει, να την φυλλομετρά και στη συνέχεια να επικυρώνει την τιμωρία του ΠΑΟΚ «απνευστί»! Έλα όμως που ήρθε το Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) που προσέφυγαν οι τιμωρημένοι και πήρε την απόφαση των Πόντιων Πιλάτων και την πέταξε στα σκουπίδια; 

Το πλήγμα ήταν ισχυρό. Το γεγονός καταθορύβησε τους πάντες και όχι μόνο τον χώρο της δικαιοσύνης γιατί το ρεζιλίκι ήταν πλέον σε διεθνές επίπεδο. Δεν θα ξεχάσατε βέβαια ότι μετά από εκείνο το σοκ είχαμε τις παραιτήσεις των τότε μελών της εφέσεων και μία αγωνιώδη προσπάθεια να βρεθούν τα νέα μέλη που θα συνέθεταν την καινούργια επιτροπή. Περιπέτειες μεγάλες με πολλούς από τους αξιολογηθέντες να μην δέχονται την συμμετοχή τους ύστερα από κατευθυνόμενα μπούλινγκ του ερυθρόλευκου Τύπου. Με τις ασόβαρες επικρίσεις ότι είχαν κάποιους φίλους που ήταν οπαδοί αντιπάλων ομάδων του Ολυμπιακού. 

Βέβαια εκείνος που θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πρώτος (για λόγους ευθιξίας όπως οι προηγούμενοι) δεν ήταν άλλος από τον σημερινό πρόεδρο της κύριο Γιαρένη, με τις δύο κόρες του αθλήτριες επί πολλά έτη και στενά συνδεδεμένες με τον Ολυμπιακό. Με την σύνθεση της λοιπόν η επιτροπή πήρε στα χέρια της την περιβόητη υπόθεση της πολυιδιοκτησίας με την προοπτική αλλά και τη δέσμευση να την εκδικάσει σύντομα για να κλείσει έτσι και ο φαύλος κύκλος της αλλά και όποιες εκκρεμότητες μπορούσαν να προκληθούν. Η νέα λοιπόν επιτροπή με πρόεδρο τον κύριο Γιαρένη πήρε στα χέρια της την απόφαση του CAS.

 Πέραν αυτής όμως έχει μπροστά της και δεδομένη την εξαφάνιση της όποιας υποψίας πολυιδιοκτησίας από την απόφαση που πήρε η ίδια επιτροπή Αυγενάκη, δίνοντας άδεια μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης, καταργώντας αυτονόητα τις όποιες άλλες σκέψεις και επιθυμίες παρέμεναν σαν ξέφτια και υπόλοιπα στις «έρευνες» της κυρίας Μαρούπα και του κυρίου Αρκούδη. Εύκολα πράγματα και ξάστερα. Αντί λοιπόν σε χρόνο αν όχι άμεσο τουλάχιστον ανεκτό, ο κύριος Γιαρένης και οι συνάδελφοι του να καταλήξουν εκεί που έπρεπε, επεκτείνουν τον χρόνο, διαφωνούν και ευλόγως προκαλούν ανησυχίες και προβληματίζουν. 

Αρχικά οι διαρροές για την καθυστέρηση επικεντρώνονται στο αν και κατά πόσο η απόφαση θα πρέπει να είναι ομόφωνη. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα οι δυσκολίες να προέρχονται από εκείνους που θα ήθελαν να βγει μια απόφαση που θα «δικαιώνει» τους πρώην εφέτες που ταπεινώθηκαν από το CAS. Κάτι πολύ ακραίο αλλά κανείς δεν μπορεί και να το αποκλείσει. Ένας ιδιότυπος ρεβανσισμός με τον οποίο οι Έλληνες καλύπτοντας τους δικούς τους, «απαντούν» στους ξένους. Όλα είνα πιθανά. Λέτε; Ίσως!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.