Τι κερδίζει με την προσθήκη του Μπρούνο ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης02 Φεβρουαρίου 2021

Ενα “μηχανάκι” στο χώρο της μεσοεπιθετικής του γραμμής πρόσθεσε ο Αρης με την επιλογή του Μπρούνο. Πέρα από ποιότητα, πρόσθεσε σε μεγάλο βαθμό ταχύτητα, τεχνική και δυνατότητα επιλογής σε περισσότερες από μία θέσεις της επίθεσης.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά ουσιαστική κίνηση, την οποία ο Αρης “πάλευε” τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια το φλερτ με τον Μπρούνο χρονολογείται από το καλοκαίρι του 2019, αλλά λόγω του συμβολαίου του δεν μπορούσε να μετουσιωθεί νωρίτερα. Η δυσκολία στην απόκτηση του Αλ Τάμαρι από τη Λέουβεν, λόγω των υψηλών απαιτήσεων της βελγικής ομάδας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Μπρούνο αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, άνοιξε το δρόμο και οδήγησε τους Κιτρινόμαυρους στη συγκεκριμένη επιλογή.

Αυτά τα οποία έψαχναν και προσδοκούσαν στον Αρη από τον Αλ Τάμαρι τα βρήκαν με την προσθήκη του Βραζιλιάνου, αν και στην πραγματικότητα άλλα είναι τα δυνατά σημεία του Ιορδανού κι άλλα του Βραζιλιάνου. Ο τελευταίος είναι ένας μεσοεπιθετικός με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και προτερήματα, που δίνουν την ευχέρεια στον προπονητή να τον υπολογίζει για περισσότερες από μία θέσεις πίσω από τον φορ. - είτε στον άξονα είτε στα άκρα - και επίσης μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά (κυρίως) στο κομμάτι της ανάπτυξης και της δημιουργίας, καθώς έχει γρήγορη σκέψη και κίνηση στο χώρο και μπορεί να παίξει εύκολα σε ανοιχτό γήπεδο.

Επιπλέον, αυτό που δεν είχε και έψαχνε ο Αρης στη μεταγραφική περίοδο- και το βρήκε με την απόκτηση του Μπρούνο – ήταν ένας παίκτη κοντά στα χαρακτηριστικά του Μπερτόγλιο (ακόμα και του Γκάμα), προκειμένου να έχει εναλλακτικές. Ο Μπρούνο μπορεί να παίξει στη θέση αυτή, ενώ η παρουσία του στην ομάδα δίνει συγχρόνως μία επιπλέον δυνατότητα στον Άκη Μάντζιο. Να παίξει πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά σε σχηματισμό 4-3-3, τοποθετώντας τον Βραζιλιάνο στο “8”, καλύπτοντας αν χρειαστεί και το κενό του Ματίγια με μεγαλύτερη μάλιστα ταχύτητα. Αυτή τη θέση έπαιζε κατά βάση στον Ατρόμητο (όπου αναδείχθηκε) με προπονητή τον Νταμίρ Κάναντι.

 Ο Αυστριακός, σχολιάζοντας στο Metropolis 95,5 τη μεταγραφή του Μπρούνο στον Αρη αναφέρθηκε στα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά λέγοντας ότι... “εγώ τον έφερα στην Ελλάδα, τον ήξερα από την Αυστρία. Είναι πολύ καλός παίκτης, τεχνίτης ο οποίος μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Στον Ατρόμητο τον είχαμε 8άρι και στον Ολυμπιακό τον είδαμε μέχρι και δεξί μπακ. 

Έχει γρήγορα αντανακλαστικά και προσαρμοστικότητα. Ο Μπρούνο μπορεί να κινηθεί πολύ εύκολα σε κλειστούς χώρους λόγω της ταχύτητάς του”, ενώ πρόσθεσε αποκαλύπτοντας ότι… “προσπάθησα πάρα πολύ να τον φέρω πίσω στον Ατρόμητο και μίλησα μαζί του. Αυτός όμως δεν μου έδωσε κανένα τέτοιο περιθώριο, είχε ήδη επιλέξει τον Αρη γιατί είναι μεγαλύτερο κλαμπ από εμάς και έχει περισσότερα χρήματα. Πιστεύω ότι θα ταιριάξει με τους υπόλοιπους μέσους του Αρη”.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.