Τι κάνουν σήμερα οι πρωταγωνιστές της επικής πρόκρισης στην Πόλη

Γιώργος Ηλιάδης20 Απριλίου 2020

Ηταν μία πρόκριση, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των οπαδών του ΠΑΟΚ, αφού δεν ήταν μία απλή πρόκριση, ήταν η επιστροφή στα ιερά χώματα από εκεί που ξεκίνησε η ιδέα να δημιουργηθεί αυτός ο σύλλογος, και να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα.

Φυσικά μιλάμε για την τεράστια πρόκριση του Δικεφάλου, μέσα στην Τουρκία, με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε. Ηταν 26 Αυγούστου του 2010, όταν οι «ασπρόμαυροι» με το μεγάλο γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 12ο λεπτό της παράτασης, έπαιρναν το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Ετσι λοιπόν το Metrosport.gr θυμάται τους πρωταγωνιστές εκείνης της επικής βραδιάς, και σας αποκαλύπτει που βρίσκονται σήμερα, εν έτει 2020.

Ντάριο Κρέσιτς


Το καλοκαίρι του 2006 ο Κροάτης πορτιέρο, ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου, όπου έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2009. Στην συνέχεια αποκτήθηκε από τον ΠΑΟΚ και αγωνίστηκε με την φανέλα του Δικεφάλου έως το καλοκαίρι του 2012. Το 2017 αποχώρησε από την ενεργό δράση, ενώ ο Κροάτης ξεκίνησε νέα καριέρα ως μάνατζερ.

Στέλιος Μαλεζάς


Ο Ελληνας αμυντικός αγωνίστηκε με την φανέλα του Δικεφάλου για 13 χρόνια, σε δύο διαφορετικές θητείες, κατακτώντας τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Την φετινή χρονιά ο Κατερινιώτης στόπερ, ανήκει στο ρόστερ της Ξάνθης.

Πάμπλο Κοντρέρας

Ο παλαίμαχος αμυντικός φόρεσε την φανέλα του ΠΑΟΚ από το 2008 έως και το 2012. Πλέον ο Πάμπλο Κοντρέρας εργάζεται ως μάνατζερ και ζει στην Χιλή.

Αλβες Λίνο



Ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει τον Βραζιλιάνο μπακ από την Πόρτο το 2009, στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, όπου και έμεινε στην ομάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2014. Ο Λίνο έχει ενταχθεί στο τμήμα σκάουτινγκ των «ασπρόμαυρων».

Ανις Μπουσαιντί


Ο 31χρονος Τυνήσιος έπαιξε για ένα εξάμηνο στον ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας 12 συμμετοχές, ενώ έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση από το 2014.

Πάμπλο Γκαρσία


Είναι ο παίκτης που έχει αγαπηθεί από τον κόσμο του ΠΑΟΚ όσο λίγοι, το δέσιμο που είχε και συνεχίζει να έχει με την ομάδα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Ο Ουρουγουανός είναι προπονητής της Κ20 του Δικεφάλου, με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Γιώργος Φωτάκης


Παρτενέρ του Πάμπλο Γκαρσία στον ιστορικό αγώνα με την Φενέρμπαχτσε, βοήθησε τα μέγιστα στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην ομάδα. Στα 38 του σήμερα έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, με τελευταίο σταθμό της καριέρας του την Παναχαϊκή.

Ολίβιε Σορλέν


Πρόκειται για έναν ακούραστο εργάτη των γηπέδων, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις στους οπαδούς του Δικεφάλου αναφορικά με την παρουσία του στην ομάδα. Στα 40του χρόνια τον βρίσκουμε να αγωνίζεται με την φανέλα της Κλοές-Ζινιόνε, ομάδα που υπάγεται στις ερασιτεχνικές κατηγορίες της Γαλλίας.

Δημήτρης Σαλπιγγίδης


Τα πολλά λόγια για τον παλαίμαχο Ελληνα επιθετικό του ΠΑΟΚ είναι περιττά, γέννημα θρέμα της ομάδας, τίμησε την φανέλα του συλλόγου για περίπου 10 χρόνια, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ενώ το όνομα του έχει αναφερθεί πολλάκις, ώστε να αναλάβει πόστο στις ακαδημίες των «ασπρόμαυρων».

Αντελίνο Βιεϊρίνια


Είναι αρχηγός με όλη την σημασία της λέξης,
αρκετές φορές έχει επιδείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά εντός κι εκτός γηπέδου. Ισως είναι ο κορυφαίος ξένος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ, καθώς έχει καταφέρει να βάλει την σφραγίδα του, στις επιτυχίες του Δικεφάλου τα τελευταία τρία χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι έτοιμος να ανανεώσει τον συμβόλαιο του με την ομάδα και να παραμείνει κάτοικος Τούμπας.

Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (Αλλαγή)


Ο παλαίμαχος επιθετικός έχει αποδείξει ουκ ολίγες φορές την «τρέλα» που εξακολουθεί να έχει με τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του. Το αλάνι είναι ένα παρατσούκλι που έχει μείνει σαν παρακαταθήκη στην ζωή του. Ηταν ο ήρωας της «Αλωσης της Πόλης» από τον Δικέφαλο. Είναι γνωστό ότι έχει δικό του γραφείο μάνατζερ, το οποίο ονομάζεται «ALANI soccer agent»

Βασίλης Κουτσιανικούλης (Αλλαγή)


Ηρθε στον Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2008 με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, καθώς αρκετοί περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Κρητικό επιθετικό. Στο 31ο έτος της ηλικίας του αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League.

Μπρούνο Τσιρίλο ( Στον πάγκο)

Ο παλαίμαχος στόπερ τίμησε με την παρουσία του τον σύλλογο επί τρία συναπτά έτη, διακρίθηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ για το πάθος και την μαχητικότητα του στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον εργάζεται ως μάνατζερ ποδοσφαιριστών, ακολουθώντας μία δεύτερη ποδοσφαιρική καριέρα.

Λούσιο Φιλομένο (Αλλαγή)


Εγινε γνωστός με την φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πέρασε για μία τριετία από τον ΠΑΟΚ. Το 2013 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Μίροσλαβ Σναουτσνέρ (Αλλαγή)


Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Δικέφαλο για 5 χρόνια, ενώ ξεχώρισε στην καριέρα του για τις αμυντικές του αρετές. Από το 2014 έχει ενταχθεί στις ακαδημίες του συλλόγου, όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα, ως βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία.

Παναγιώτης Γλύκος (Στον πάγκο)


Υπηρέτησε τον σύλλογο σαν πιστός στρατιώτης για 10 συνεχόμενα χρόνια, κατακτώντας τρία κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Πλέον βρίσκεται σε αναζήτηση νέας ποδοσφαιρικής στέγης, μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Δικέφαλο.

Σωτήρης Μπαλάφας (Στον πάγκο)

Γνωστός για τα αισθήματα του προς τον ΠΑΟΚ, έδινε και την ψυχή του μέσα στον αγωνιστικό χώρο φορώντας την φανέλα της ομάδας που τόσο αγαπάει.  Την φετινή χρονιά βρίσκουμε τον 33χρονο μέσο να αγωνίζεται με την φανέλα της Νίκης Βόλου.

Σάκης Παπάζογλου ( Στον πάγκο)

Η παρουσία του στην ομάδα του ΠΑΟΚ είχε σκαμπανεβάσματα, βέβαια ακόμα παραμένει αξέχαστη η χαμένη ευκαιρία του στην Τούμπα με την Φενέρ, η οποία τελικά δεν κόστισε την πρόκριση στον Δικέφαλο. Στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο γύρισε πίσω στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λάρισας.

Παύλος Δερμιτζάκης (Προπονητής)

Ο αρχιτέκτονας της τεράστιας πρόκρισης του Δικεφάλου μέσα στο «Σουκρού Σαράτσογλου». Πλέον συνεχίζει την προπονητική του καριέρα στην ομάδα της Καβάλας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.