Τι κάνει σήμερα ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ Μάριους Κουκιέλκα

Στέφανος Αβραμίδης22 Ιανουαρίου 2020

Στον χώρο του ποδοσφαίρου παραμένει ο Μάριους Κουκιέλκα.

Ο Πολωνός βετεράνος μέσος που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ τη σεζόν 2002-2003 πανηγυρίζοντας και την κατάκτηση του Κυπέλλου στον τελικό κόντρα στον Άρη στην Τούμπα, εξακολουθεί να ασχολείται με το άθλημα που υπηρέτησε από μικρός.

Τα χρόνια πέρασαν, ο κοκκινομάλλης ποδοσφαιριστής άλλαξε πολλές ομάδες στην Πολωνία και στο εξωτερικό και κρέμασε τα παπούτσια του. 

Σήμερα ο Κουκιέλκα ζει στην Ιρλανδία μαζί με τη σύζυγό του, Ανιέσκα, και διατηρεί ακαδημία ποδοσφαίρου για μικρά παιδιά από την Πολωνία.

Η ζωή του Κουκιέλκα στην Ιρλανδία

Στο αφιέρωμα που φιλοξενεί η ιστοσελίδα sportowefakty.wp.pl, ο Κουκιέλκα ανοίγει την καρδιά του.

«Πηγαίνω στο γυμναστήριο για να διατηρούμαι σε φόρμα. Βλέπω αγώνες στην Ιρλανδία και προπονήσεις ακαδημιών. Συνάντησα μερικούς ανθρώπους και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να κάνουμε κάτι για τα παιδιά από την Πολωνία που ζουν στο Δουβλίνο. Τον πρώτο καιρό ήρθαν λίγα παιδιά, δεν ήταν ωραία. Με τον καιρό αναπτυχθήκαμε και τώρα έχω ανοίξει τη δική μου ακαδημία που λέγεται "Polish Eagles" (σ.σ «Πολωνικοί Αετοί») ανέφερε ο Κουκιέλκα.

Οι Πολωνοί σημειώνουν ότι ο Κουκιέλκα πέρασε περισσότερη από τη μισή του καριέρα στο εξωτερικό.

Μάλιστα ο Κουκιέλκα θυμήθηκε ένα περιστατικό τον καιρό που φορούσε τη φανέλα της Ντιναμό Δρέσδης.

Μετά την πρώτη του προπόνηση με τη γερμανική ομάδα, τον πλησίασαν μερικοί ηλικιωμένοι κύριοι και του είπαν «ξένε, έξω».  

«Στην Ιρλανδία τα πράγματα είναι αλλιώς» εκμυστηρεύεται ο 43χρονος σήμερα Κουκιέλκα.

«Δεν υπάρχουν διακρίσεις και κακία. Οι Πολωνοί δουλεύουν παντού, σε γραφεία, σχολεία, νοσοκομεία, ξενοδοχεία. Οι Ιρλανδοί μας εκτιμούν. Νιώθεις πως είσαι στην πατρίδα χωρίς καν να ξέρεις τη γλώσσα» πρόσθεσε.

Οι ακαδημίες του Κουκιέλκα

Ο Κουκιέλκα έχει τέσσερα γκρουπ ποδοσφαιριστών υπό την επίβλεψή του. Παιδιά από 5 ως 13 ετών. Τα παιδιά τον βομβαρδίζουν με ερωτήσεις. Ο ίδιος θέλει να ακολουθήσει ένα διαφορετικό στυλ προπόνησης από ότι στην κάνουν οι Ιρλανδοί, πιο τεχνικό. Ακόμα και στα τμήματα τζούνιορ, πολλά βασίζονται στη φυσική κατάσταση.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.