Τι φοβάται και κρύβεται ο Λευτέρης Αυγενάκης;

Αρις Νικολάκης16 Μαΐου 2020

Ξέρετε τι είναι το σφοντύλι;

Είναι ένα μικρό στρογγυλό πέτρινο όργανο, με μία τρύπα στη μέση. Σε αυτό στερεώνεται και περιστρέφεται το αδράχτι της ρόκας για το ξάσιμο (ουσιαστικό από το ρήμα: Ξαίνω) μαλλιών και βαμβακιών…

Ξέρετε γιατί λέμε: Του ‘ρθε ο ουρανός σφοντύλι;

Όταν πέφτει ηχηρό ράπισμα (το λένε και χαστούκι), προκαλείται αίσθηση περιστροφής τού ουρανού πάνω από το κεφάλι, όπως περιστρέφεται το σφοντύλι του αδραχτιού!

Κι εάν… Λέμε εάν, αναρωτηθείτε προς τι η… μακριά εισαγωγή; Εντάξει. Λέμε και μια δυο κουβέντες παραπάνω, να περάσει η ώρα. Μήπως και δροσίσει! Με τέτοια ζέστη δεν ωφελεί, να πάμε αμέσως στο ψητό: Τον ουρανό σφοντύλι στο κεφάλι του Λευτέρη Αυγενάκη!

Στο ψητό , λοιπόν…

Το ηχηρό… Ηχηρό; Εκκωφαντικό ήταν το ράπισμα – επειδή περί ραπίσματος πρόκειται – του προέδρου του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ στον πολιτικό προϊστάμενο του Αθλητισμού μας. Η επιστολή, «μία στο καρφί και μία στο πέταλο», του Θανάση Κατσαρή στρίμωξε για τα καλά τα σκοινιά τον Λευθέρη Αυγενάκη. Τον έβγαλε «νοκ ντάουν». Και για να αποφύγει το «νον άουτ»… Κρύφθηκε. Παλιά του τέχνη κόσκινο.

Όπως και στην ανάλογη περίπτωση με το εκκωφαντικό ράπισμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έτσι και με τού ερασιτέχνη ΠΑΟΚ ο Λευθέρης Αυγενάκης κρύφθηκε. Τότε πίσω από τους νομικούς του υφυπουργείου. Τώρα; πίσω από τον ΓΓΑ.

Ξέρετε ποιόν; Τον Γιώργο Μαυρωτά, ο οποίος έδωσε μάχες και ψήφο υπέρ της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών όντας βουλευτής του Ποταμιού!

Τεράστια προσωπικότητα ως αθλητής, σημαντικότατη ως επιστήμονας. Υποκλινόμαστε αλλά… Τον πολιτικό μετά βδελυγμίας αποστρεφόμαστε!

Ήξεις αφίξεις ήταν η απάντηση στον ερασιτέχνη ΠΑΟΚ τού στηρίγματος της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών στηρίζοντας την τέως (συγ)Κυβέρνηση κόντρα στη νυν Κυβέρνηση.. Σε αντίθεση με την πλημμυρισμένη ουσία κι επιχειρήματα επιστολή του Θανάση Κατσαρή στον Λευθέρη Αυγενάκη, η επιστολή τού «αντ’ αυτού» Γιώργου Μαυρωτά είναι ολοκληρωτικά ανούσια κι αβαθής.

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι πολιτικοί να πετούν την μπάλα στην κερκίδα. Διαχρονικό φαινόμενο. Δεν εκπλήσσει ο Γιώργος Μαυρωτάς. Δεν εκπλήσσει κι ο κρυπτόμενος Λευθέρης Αγενάκης. Φοβάται ο υφυπουργός την ενώπιος ενωπίω αντιπαράθεση δια επιχειρημάτων με τον ΠΑΟΚ. Δεν το λέμε εμείς. Οι πράξεις του το λένε.

Θυμάστε άλλον υφυπουργό Αθλητισμού να μη μάχεται για τις αποφάσεις του ανάλογα; Να μην απαντά σε προσωπικές επιστολές. Και να κρύβεται πίσω από συνεργάτες του; Θυμάστε;

Όσο καλή διάθεση να διαθέτετε. Όσο και τον πάτο του βαρελιού με την καλή σας διάθεση, να ξύσετε… Δε θα βρείτε ίχνος ξύσματος καλής διάθεσης για τον Λευθέρη Αυγενάκη. Δεν άφησε ο ίδιος, να έχετε σπαταλώντας την, για να διαχειρίζεται λαθεμένα τύχες του ελληνικού αθλητισμού.

Από εδώ το είχε, από εκεί το είχε μάλιστα… Διαμόρφωσε «μέτωπο» εναντίον του. «Μέτωπο» ουσιαστικά αντικυβερνητικό. Κι είναι κρίμα κι άδικο για τη νυν Κυβέρνηση. Δεν είναι πάντως, κι εύκολο κατόρθωμα. Περί κατορθώματος βλέπετε, πρόκειται…

Η επιστολή του ερασιτέχνη ΠΑΟΚ με την υπογραφή του Θανάση Κατσαρή είναι γνήσια κι ευθεία περιγραφή της εικόνας του ελληνικού ερασιτεχνικού αθλητισμού σήμερα. Δίχως φόβο και πάθος. Με ευγένεια και σεβασμό. Με καθαρά χρώματα, τρανά επιχειρήματα και λάμψη αλήθειας ο Θανάσης Κατσαρής απεικόνισε την κατάσταση. Δια της γνώσης του από την καθημερινή ζύμωση του με τον ελληνικό αθλητισμό. Απευθύνθηκε στον Λευθέρη Αυγενάκη ένας άνθρωπο ο οποίος υπηρετεί πάρα πολλά χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό. Και κυρίως, τον στηρίζει! Χρόνια τώρα το πράττει.

Σε αυτόν τον ξεχωριστό άνθρωπο , ο οποίος εκπροσωπεί έναν ξεχωριστό Όμιλο κι έναν ξεχωριστό κόσμο… Γύρισε την πλάτη ο Λευθέρης Αυγενάκης! Τη γύρισε στον ίδιο κόσμο πάλι, κρυπτόμενος στην επιστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και στην επιστολή του Ερασιτέχνη!

Τι φοβάται και κρύβεται άραγε;

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (16/5)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.