Τη φωνάξαμε την αλήθεια πολλές φορές: Ιβάν βρες αυτούς που θα ξαναγεμίσουν τον ΠΑΟΚ με ποιότητα

Στέλιος Γρηγοριάδης02 Μαρτίου 2021

Tουλάχιστον έχω -και έχουμε σ' αυτή την εφημερίδα- ήσυχη τη συνείδησή μας. Τώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ξεσπαθώνουν μετά τη νέα “χαζή” ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, ψάχνω να βρω τι δεν γράψαμε από όλα όσα ξεφουρνίζουν κατά των παικτών, του Γκαρσία, αλλά και του Ιβάν.

Γράψαμε όχι μία αλλά πολλές φορές ότι το ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο ποιοτικό όσο χρειάζεται για να γίνει η ομάδα πάλι πρωταθλήτρια. Οτι μόνο πέντε-έξι παίκτες αξίζουν να φορούν τη φανέλα της και ότι, επιτέλους, αυτό το καλοκαίρι πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά στις μεταγραφές. Οτι η έλλειψη ποιότητας στους παίκτες και οι αγωνιστικές αδυναμίες της ομάδας είναι ανοησία να βαφτίζονται “λεπτομέρειες”, “κακές στιγμές” ή “ατυχία”. Οτι όταν επαναλαμβάνονται συνεχώς στην άμυνα τα ίδια χοντρά λάθη αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκεται απλά για συμπτώσεις. Σημαίνει ότι ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ.

Γράψαμε και ξαναγράψαμε ακόμη ότι ο Γκαρσία είναι αυτονόητα άπειρος, αλλά πρέπει κάποια στιγμή να ακολουθήσει μια πιο συντηρητική τακτική, μακριά από τη λογική “θέλουμε να βάλουμε ένα γκολ περισσότερο από αυτά που θα δεχτούμε”. Οτι τους τίτλους τους φέρνει η καλή άμυνα και όχι απαραίτητα η καλή επίθεση. Οτι χωρίς υποχρεώσεις στην Ευρώπη δεν γίνεται να μην υπάρχει ένα σταθερό βασικό σχήμα, αλλά να αλλάζει συνεχώς η αρχική ενδεκάδα σε μια ατέλειωτη προσπάθεια να βρεθεί η σωστή “χημεία”.

Γράψαμε επίσης ότι ο Ιβάν Σαββίδης έχει την υποχρέωση να βρει σοβαρούς συνεργάτες, που θα ξέρουν καλά τη δουλειά, ώστε να ενισχύσουν τον ΠΑΟΚ με αληθινά καλούς παίκτες, καθώς, μετά το νταμπλ του 2019, η ομάδα συνεχώς αποδυναμώνεται αντί να ενισχύεται. Οτι πρέπει πλέον να λυπηθεί τα χρήματα που άσκοπα πέταξε σε αποτυχημένες μεταγραφές και να προσπαθήσει να ξαναγεμίσει με ποιότητα την ομάδα, κάνοντας έξυπνες κινήσεις χωρίς να χρειάζεται να ξοδέψει μια ολόκληρη περιουσία.

Οι διαπιστώσεις αυτές (και πολλές άλλες) διατυπώθηκαν εδώ και πολύ καιρό και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ. Ακόμη και μετά από νίκες επισημαίναμε τις αδυναμίες, μολονότι υπήρχε ο κίνδυνος να μας παρεξηγήσουν αυτοί που ενθουσιάζονται εύκολα και φαντασιώνονται επίτευξη στόχων οι οποίοι όμως, ρεαλιστικά, είναι ανέφικτοι.

Φωνάξαμε πολλές φορές ότι αυτή η ομάδα με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν μπορεί να γίνει ο ΠΑΟΚ που ξέραμε στην τριετία των τίτλων. Δεν απαξιώσαμε τους περισσότερους από τους παίκτες, απλά είπαμε την αλήθεια, όπως φαινόταν πάνω στο χόρτο για όσους βέβαια είχαν τη δύναμη να τη δουν. Και η αλήθεια ήταν και παραμένει μία: Αν εξαιρέσουμε τους νεαρούς, που είναι νωρίς να κριθούν (βλέπετε δεν είναι όλοι Τζόλης), εκτός από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Βιεϊρίνια, τον Ουάρντα, τον Σβαμπ, τον Ινγκασον (και τον Τζόλη, φυσικά), κανείς άλλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός φιλόδοξου ΠΑΟΚ. Δεν βάζω μαζί μ' αυτούς τους έξι ούτε καν τον Κρμέντισκ και τον Σφιντέρσκι, όταν έχει περάσει ένας Πρίγιοβιτς...

Επίσης φωνάξαμε πολλές φορές ότι είναι τραγικό να συζητάει ο ΠΑΟΚ για την ανανέωση συμβολαίων παικτών όπως ο Ελ Καντουρί. Είπαμε ότι αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση της ποιότητας των παικτών, ότι βάζουν πολύ χαμηλά τον πήχη για τον καταρτισμό του ρόστερ και ότι οδηγούν τον Ιβάν σε ανόητες συμφωνίες. Αλήθεια, πώς δικαιολογείται το πιο ακριβό συμβόλαιο να είναι του... Βαρέλα;

Το δυστύχημα είναι ότι μόνοι μας τα λέμε και μόνοι μας τα ακούμε. Τα μηνύματα, που έχουν γίνει πια παλλαϊκή απαίτηση, δεν φτάνουν στον Ιβάν. Η, αν φτάνουν, δεν αξιολογούνται όπως θα έπρεπε. Επειδή, όμως, ο Ιβάν έχει αποδειχθεί ότι δεν ξέρει, όπως λέμε, ποδόσφαιρο, επιμένουμε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η έλλειψη στελεχών που θα ξέρουν πώς, πότε και με πόσα θα ψωνίσουν για να δημιουργήσουν πάλι μια μεγάλη ομάδα. Οταν στις μεταγραφές του ΠΑΟΚ κουμάντο κάνει ο... Γιωργάκης, δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο...

ΥΓ 1. Είναι μεγάλη ατυχία για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι οι αγώνες γίνονται σε άδεια γήπεδα. Με τον κόσμο στην Τούμπα, τα μηνύματα θα ήταν ξεκάθαρα. Και τόσο πιεστικά που κανείς δεν θα μπορούσε να τα αγνοήσει...

ΥΓ 2. Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στη Θύρα 4. Για μια ακόμη φορά μια ανακοίνωση-παρέμβασή της είναι ουσιώδης και εύστοχη 100%.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.