«Τι έμεινε στη μνήμη του Μαραντόνα από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ»

Metrosport Team26 Νοεμβρίου 2020

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Τεκτονίδης και μίλησε για τον θάνατο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τον οποίο γνώρισε προσωπικά, συνεργάστηκε μαζί του και περιέγραψε ιστορίες του θρύλου της Αργεντινής.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Κατά κάποιο τρόπο η καριέρα μου στον χώρο είναι συνυφασμένη με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Με έπαιρνε ο κόσμος να μου πει συλλυπητήρια για τον Ντιέγκο. Τον είδα στο Μουντιάλ του 1982 και από τότε τον αγάπησα. Όταν μπήκα στο χώρο το 2003 είπαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και ανεπτυγμένα πρότζεκτ που ήταν στο εξωτερικό να τα φέρουμε στην Ελλάδα. 

Έτυχε να συνεργαζόμαστε με τον Καρέρα και το Metropolis 95,5 τον φιλοξένησε το 2004. Ο τρόπος ήταν πως θα πιάσεις το μεγάλο ψάρι. Ο Μαραντόνα ήταν συνυφασμένος με τη Θεσσαλονίκη λόγω του αγώνα ΠΑΟΚ-Νάπολι. Ήρθε σε επικοινωνία με τον Νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη να είναι προσκεκλημένος και να τρέξει στην Ολυμπιοδιδρομία και ο Μαραντόνα μόλις ενημερώθηκε τρελάθηκε από την χαρά του. 

Την επόμενη μέρα βγήκε ο Καρπετόπουλος και είπε το μεγαλύτερο πρωταπριλιάτικο αστείο βγήκε από τη Θεσσαλονίκη. Εμείς βγάλαμε αμέσως φωτογραφίες για να πούμε ότι δεν ήταν ψέματα. Δυστυχώς κάποια πάθη του δεν τον άφησαν να δώσει το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. 

Μέσα στο μυαλό του ήθελε να έρθει ξανά στη Θεσσαλονίκη. Κάπου τον Νοέμβριο του 2004 οργανώνουμε να τον φέρουμε στη Θεσσαλονίκη, μιλήσαμε με τον ΠΑΟΚ κιόλας για να επισπεύσει τις διαδικασίες και τελικά δεν ήρθε. 

Παραμονές Χριστουγέννων του 2004 μαθαίνω ότι ο Ντιέγκο τελικά θα έρθει στην Ελλάδα. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και ο Ολυμπιακός ήταν τότε στα ντουζένια του και ήρθε στη χώρα μας. 

Ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος. Από τις ιστορίες που είχαμε πει του είχε μείνει μια πικρία να βγάλει τα παιδιά του βόλτα στην παραλία της Νάπολη και δεν μπόρεσε ποτέ να ζήσει την απλή ζωή και έβρισκε διεξόδους στους δαίμονές του. 

Ήξερε πολύ καλά τι άνθρωπος ήταν και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Ξέρω από άνθρωπο που ήταν δίπλα του πρώτη φορά που μπλέχτηκε στις ουσίες ήταν μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό στην Ισπανία. Και τις τελευταίες ώρες της ζωής του τον εκμεταλλεύτηκαν. Στα γενέθλιά του δεν του επέτρεψαν λόγω κορωνοϊού να δει τα παιδιά του κι αυτό τον στεναχώρησε πολύ. Είχαμε μια επαφή από την Ελβετία για να τον σώσουμε. 

Ο Μαραντόνα πέθανε γιατί δεν ήθελε άλλο να ζήσει. Δυο ιστορίες που δεν μπορώ να ξεχάσω που μου είχε πει, είναι όταν ήταν στο ψυχιατρείο να τους λέει ότι είμαι ο Μαραντόνα και αυτοί να μην το πιστεύουν και η δεύτερη ιστορία έχει σχέση με τον ΠΑΟΚ. Όταν πήγαινε στην Τούμπα, αυτό που του έμεινε, ήταν το κοτέτσι που υπήρχε έξω από τη Θύρα 4».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.