Γνωστός καρδιολόγος για την «αναμενόμενη» κατάσταση του Μαρσέλο

Metrosport Team08 Οκτωβρίου 2022

Ο γνωστός καρδιολόγος, Πάνος Σταματόπουλος, ο οποίος είναι αυτός που κάποτε είχε σώσει την ζωή του Ντάρκο Κοβάσεβιτς, φιλοξενήθηκε στον αέρα του Metropolis 95.5 και μίλησε για την φυσική κατάσταση του Μαρσέλο που έγινε στόχος αρνητικών κριτικών όσον αφορά τα κιλά του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του γιατρού:


Για το κατά πόσο περίμενε να εμφανιστεί έτσι ο Μαρσέλο και η σύγκριση των ποδοσφαιριστών με τους ηθοποιούς:
«Ήταν αναμενόμενο να εμφανιστεί έτσι. Δεν θα μπορούσε ένας παίκτης τέτοιας εμβέλειας, μετά από τέτοια διαδρομή, να εμφανιστεί στην ίδια φυσική κατάσταση που ήταν παλαιότερα. Δεν γίνονται αυτά. Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι σαν τους ηθοποιούς που και δύο χρόνια να μην κάνουν παράσταση, θα επιστρέψουν ίδιοι στην σκηνή, όσον αφορά το κομμάτι της τέχνης.»

Για το ορόσημο της ηλικίας των 35 και την περίπτωση Ριβάλντο
: «Όπως θα γνωρίζετε, η ηλικία των 35 αποτελεί ορόσημο στην ζωή του ανθρώπου, εκεί ξεκινούν και εμφανίζονται συμπτώματα κάμψης των ικανοτήτων. Φυσικά, παίζει ρόλο και ότι ο παίκτης είχε να αγωνιστεί καιρό. Υπάρχει για παράδειγμα και η περίπτωση του Ριβάλντο, ο οποίος ήταν απόλυτα πειθαρχημένος, ενώ δεν είχε και καμία διακοπή πριν έρθει στην Ελλάδα.»

Για τον λόγο που οδηγείται ο παίκτης στον «διασυρμό της δημόσιας εικόνας του»
: «Το μορφωτικό επίπεδο των ποδοσφαιριστών, μερικές φορές δεν είναι τέτοιο που να μπορούν να σταθμήσουν την πραγματικότητα. Εξ'αλλου στην ηλικία των 35 είναι θεωρητικά ακόμα παιδιά. Δεν μπορούν να δουν καθαρά, ενθουσιάζονται. Παλιά κρεμούσαν τα παπούτσια τους όταν δεν μπορούσαν να βγάλουν δεύτερο ημίχρονο.»

Η συμβουλή του στον Μαρσέλο
: « Θα τον συμβούλευα να συνεχίσει την έκθεση του στο γήπεδο για να δικαιολογήσει την διαδρομή του ως παίκτης, όμως όταν κριθεί ότι είναι στην κατάσταση που πρέπει. Και αυτό δεδν θα το κρίνει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και οι διοικούντες του Ολυμπιακού. Στην θέση του θα πήγαινα σε εργοφυσιολόγο ο οποίος χρησιμοποιεί ειδικά μηχανήματα.»

 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.