Τι είναι το exo cd24, το φάρμακο που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ για τη θεραπεία του covid 19;

Αλέξανδρος Τσίγγος12 Φεβρουαρίου 2021

Το Exo cd24 είναι ένα πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο που αναπτύχθηκε αρχικά για τη θεραπεία του καρκίνου των ωοθηκών. Εισπνέεται και λειτουργεί τοπικά στους πνεύμονες.

Xρησιμοποιεί μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς που ονομάζονται εξωσώματα, και αυτό τον τρόπο παραδίδεται παραδίδεται απευθείας στους πνεύμονες, όπου θα βοηθήσει στο να αποτρέψει το ανοσοποιητικό σύστημα που αντιμετωπίζει το covid 19 να αντιδράσει υπερβολικά και να προκαλέσει επιπλοκές. Στην ουσία προορίζεται για την καταπολέμηση της καταιγίδας κυτοκίνης που σχετίζεται με πολλούς από τους θανάτους 19 covid.

Το φάρμακο χορηγείται μία φορά.. 

Το Exo cd24 χρησιμοποιεί τα εξωσώματα, τα οποία είναι μικροσκοπικά υλικά μεταφοράς απαραίτητα για διακυτταρικές λειτουργίες, και παραδίδει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται cd24 στους πνεύμονες.

Στις πειραματικές δοκιμές του έδειξε ότι θεραπεύει τους περισσότερους ασθενείς σε μόλις 3 με 5 ημέρες. 29 στους 30 ασθενείς που ήταν μέτρια έως σοβαρά περιστατικά του κοροναϊού έλαβαν exo cd24 και εμφάνισαν αξιοσημείωτη ανάρρωση σε μόλις δύο ημέρες.

Η ουσία exo cd24 αναπτύχθηκε στο Τελ Αβίβ και ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών την Παρασκευή


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.