Τι είναι ο ΠΑΟΚ για τον «Τσε»…

Αρις Νικολάκης31 Ιανουαρίου 2021

Είναι μονόδρομος. Μετά την παταγώδη – επειδή περί τέτοιας πρόκειται – αποτυχία του ΠΑΟΚ στο «μέτωπο» της διεκδίκησης Πρωταθλήματος δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η στροφή στο «μέτωπο» της αναδημιουργίας είναι υποχρεωτικά μοναδική πορεία.

Οδηγός του σε αυτήν την πορεία είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Τούτο δε, δίχως δεύτερη κουβέντα καθώς εξ αρχής αυτή η επιλογή στηρίχθηκε από την οικογένεια Σαββίδη. Κι είναι μία επιλογή από τον ΠΑΟΚ για τον ΠΑΟΚ. Πρέπει δε, να στηριχθεί μέχρι τέλους!

Στηρίχθηκαν προπονητές και προπονητές από την οικογένεια Σαββίδη. Ο Πάμπλο Γκαρσία δε θα στηριχθεί; Στην περίπτωση μάλιστα, του «Τσε» η στήριξη είναι καθολική πριν καν την παραγωγή έργου! Δε συμβαίνει συχνά στον ΠΑΟΚ, Να στηρίζεται ένας προπονητής πριν καλά καλά κάνει τα πρώτα του βήματα στον πάγκο του. Να στηρίζεται δε, τόσα πλατιά και τόσο βαθιά.

Η ουσιαστική στήριξη βέβαια, στον Πάμπλο Γκαρσία αφορά το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αυτό στο οποίο εντοπίζονται όλες οι αιτίες της παταγώδους πρόωρης εφετινής αποτυχίας. Αυτό το ρόστερ – κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – δεν χρειάζεται διορθώσεις και βελτιώσεις χρειάζεται. Αλλαγές ριζοσπαστικές χρειάζεται. Από την ανοικοδόμηση του ρόστερ ξεκινά η αναδημιουργία του ΠΑΟΚ!

Ο Πάμπλο Γκαρσία γνωρίζει καλύτερα από τον οποιονδήποτε προπονητή τις ανάγκες. Ζούσε και ζει στον ΠΑΟΚ. Έχει και προσωπικές πλέον, εμπειρίες.

Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου όμως, δεν προσφέρεται για τέτοιες εκ θεμελίων – επιμένουμε εμείς – αλλαγές. Αν κι έγινε ήδη ένα άλμα με τον ΣΙντζι Καγκάβα. Μία σοβαρότατη επένδυση σε έναν παίκτη ο οποίος κάλλιστα δύναται, να καταστεί ακρογωνιαίος λίθος του ΠΑΟΚ. Εν τούτοις δεν αρκεί, για να ανοικοδομήσει ο Πάμπλο Γκαρσία την ομάδα του…

Μέχρι σήμερα ο ΠΑΟΚ στηρίζεται ουσιαστικά σε έναν ρούκι και σε έναν βετεράνο. Τέτοιου επιπέδου όμως, που εάν κι εφ’ όσον είχε αντί έναν… Τρεις, θα διεκδικούσε το Πρωτάθλημα. Ένας Αντελίνο Βιεϊρίνια κι ένας Χρήστος Τζόλης δεν αρκούν, για να φέρουν την άνοιξη στο καταχείμωνο. Χρειάζονται κι άλλοι…

Δεν μπορούν φυσικά, όλοι να προέλθουν με αγορές παικτών. Από πού αλλού να προέλθουν; Από το υπάρχον ρόστερ. Τούτο δε καθώς υφίστανται παίκτες οι οποίοι μπορούν, να καταστούν απαραίτητοι στον ΠΑΟΚ. Κι ως ταλέντα κάποιοι κι ως έμπειροι άλλοι!

Ως εκ τούτων είναι πολλαπλά βαρύ το φορτίο των ευθυνών της ανοικοδόμησης για τον Πάμπλο Γκαρσία. Είναι η πλατιά και βαθιά στήριξη από όλους και κυρίως, από τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Είναι η υποχρέωση του, να αξιοποιήσει τη σημαντική (τη σημαντικότερη ίσως, στην Ελλάδα) επένδυση της οικογένειας Σαββίδη στα τμήματα Υποδομής. Είναι κι η ευθύνη απέναντι στον εαυτόν του – επειδή η ζωή το μήτε αρχίζει, μήτε τελειώνει στον πάγκο του ΠΑΟΚ – να πατήσει γερά στα πόδια ως προπονητής. Και να φτιάξει πλέον, το εφαλτήριο του για την επόμενη εποχή της ζωής του…

Ο ΠΑΟΚ για τον «Τσε» είναι η κάλλιστη βάση για την εκτόξευση του (κι) ως προπονητή. Λέτε, να την αφήσει, δίχως να την αξιοποιήσει; Εμείς δεν το πιστεύουμε! Αντίθετα.

ΥΓ 1 : Ναι, έτσι είναι όπως το είπε ο Λευθέρης Αυγενάκης: « Ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός όλων». Έτσι είναι αλλά… Μπορεί να γιατρεύθηκαν – εάν μεταφράζουμε ορθά τον Υφυπουργό – η Νέα Δημοκρατία κι ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Ο ΠΑΟΚ δεν γιατρεύθηκε! Εάν σας λέει κάτι αυτό… Κρατήστε το!

ΥΓ 2 : Συνεχίζει πάντως, την εκκωφαντική σιωπή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχετικά με την υποψηφιότητα «κοινής αποδοχής» του Θοδωρή Ζαγοράκη για την ηγεσία της ΕΠΟ…

ΥΓ 3 : Καλό ταξίδι στον Τάκη Ξουρίδα! «Έφυγε» ένας άοκνος κι αθόρυβος δάσκαλος του μπάσκετ. Ένας Κύριος «έφυγε» μαχόμενος μέχρι εσχάτων.. Είχε παντού μόνο φίλους! Θα τούς λείψει…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.