Τη... διπροσωπία πρέπει να καταπολεμήσει ο Πάμπλο

Στέλιος Γρηγοριάδης28 Νοεμβρίου 2020

Αγαπητή Metrosport

Λέγαμε προχθές ότι αν δούμε ρεαλιστικά τις “τρύπες” στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θα καταλάβουμε ότι η δουλειά του Πάμπλο Γκαρσία δεν είναι εύκολη, όταν μάλιστα προδιαγεγραμμένοι και... υποχρεωτικοί στόχοι είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος (και του Κυπέλλου, αν γίνει), αλλά και η όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Αναφέραμε όλα τα κενά και ανάμεσα σ' αυτά βέβαια, την τεράστια “τρύπα” στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας, λέγοντας “με απόντα τον Γιαννούλη, δεν υπάρχει αριστερός μπακ.

 Ο Βιεϊρίνια δεν είναι έτοιμος, ο Ροντρίγκο σ' αυτή την πλευρά δεν μπορεί και μένει ο Περέιρα, που δείχνει να “το έχει”, αλλά είναι νωρίς ακόμη για να πούμε ότι αποτελεί σταθερά αξιόπιστη λύση”. Αυτή η αδυναμία, λοιπόν, φάνηκε μεγαλοπρεπώς στην Ολλανδία, καθώς κλήθηκε από τον Πάμπλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ο Κρέσπο, με δεδομένο μάλιστα ότι στην Ευρώπη δεν είναι δηλωμένοι ο Βιερίνια και ο Περέιρα. 

Ο Ισπανός, που, έτσι κι αλλιώς, δεν βρήκε ακόμη τα πατήματά του μετά τον τραυματισμό του, ήταν ο αδύναμος κρίκος της αμυντικής λειτουργίας της ομάδας και η αλήθεια είναι ότι από τη δική του πλευρά οι παίκτες της Αϊντχόφεν έκαναν πάρτι. Ωστόσο, θα ήταν άδικο να χρεώσουμε μόνο σ' αυτόν την ήττα. Υπήρχαν και άλλες αδυναμίες. Υπήρχαν και άλλοι αδύναμοι. 

Ο Βαρέλα και ο Ινγκασον, που πολλές φορές τα έχασαν, στην κυριολεξία, ο Σβαμπ και ο Ελ Καντουρί, που μετά το πρώτο 15λεπτο βυθίστηκαν στη μετριότητα, ο Τσιγγάρας που είδε νωρίς κίτρινη κι από εκεί και πέρα... αυτολογοκρινόταν σε δυναμισμό και ο Τσόλακ, που ούτε καν ένα κοντρόλ της προκοπής κατάφερε να κάνει.

Οχι, το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν ήταν η αμυντική λειτουργία. Ούτε οδηγήθηκε στην ήττα μόνο από τα αμυντικά λάθη. Το πρόβλημα ήταν η αναπάντεχη μεταμόρφωσή του από πρίγκιπα σε βάτραχο. Ο καλός ΠΑΟΚ έβαλε στα δίχτυα την Αϊντχόφεν. Πέτυχε δύο γκολ και δεν της επέτρεψε ούτε τη σέντρα να περάσει καλά-καλά. Ο κακός ΠΑΟΚ που εμφανίστηκε μετά δέχτηκε τέσσερα γκολ (μαζί με το κανονικό που κακώς δεν “μέτρησε”), αλλά και δεν έγινε απειλητικός ούτε σε μία περίπτωση. Δεν πλησίασε ποτέ σε ένα τρίτο γκολ. Δεν έκανε τίποτε από όλα όσα ωραία είχε κάνει στο ξεκίνημα του αγώνα. Και γι' αυτό δεν έφταιγε η άμυνα. Εφταιγε όλη η ομάδα.

Αλλά, ας μην πάμε μακριά. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στον αγώνα της Τούμπας με την Αϊντχόφεν. Η διαφορά ήταν ότι έγινε αντίστροφα. Ο ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στο πρώτο ημίχρονο, έμεινε πίσω με 1-0 και στο δεύτερο συνέτριψε την Αϊντχόφεν με συνοπτικές διαδικασίες. Στο πρώτο ημίχρονο δεν λειτούργησε ούτε η άμυνα, ούτε η επίθεση, ενώ στο δεύτερο όλες οι γραμμές και όλοι οι παίκτες τα πήγαν μια χαρά. Συνεπώς τη... διπροσωπία της ομάδας οφείλει να καταπολεμήσει ο Πάμπλο Γκαρσία. Να κάνει ό,τι μπορεί για να έχει ο ΠΑΟΚ μια σταθερή λειτουργία σε όλους τους αγώνες και σε όλη τη διάρκεια των αγώνων.

ΥΓ. Σπουδαία μεταγραφή ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, σπουδαία “παραγωγή” ο Τζόλης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.