Τι διαφορετικό θα προτείνουν οι «επίτροποι», ώστε να πετύχει το μνημόνιο συναντίληψης;

Δημήτρης Κανελλάκης06 Φεβρουαρίου 2020

Αυτό που περιμένουν να δουν όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο, την παρέμβαση της κυβέρνησης, τις νέες συζητήσεις με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, είναι τι διαφορετικό θα μας προτείνουν οι υπερεθνικές ομοσπονδίες από αυτό που επέλεξαν τα προηγούμενα χρόνια, όλη αυτή την περίοδο που οι εκπρόσωποί τους βρίσκονται στην Αθήνα και έχουν τον έλεγχο των σημαντικότερων τομέων του ποδοσφαίρου μας.

Ακούω από κάποιους να απαντάνε με τον εξής τρόπο στο παραπάνω ερώτημα: “Θα κάνουν όσα έπρεπε αλλά δεν έκαναν από τότε που τους έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση και τους έδωσε τα κλειδιά της ΕΠΟ”

Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να σκεφτούμε τι περιμέναμε από την “εποπτεία” στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο, δυστυχώς, δεν έγινε.

Περιμέναμε να λύσει το πρόβλημα της διαιτησίας. Συμφωνούν, νομίζω, όλοι ότι δεν το έλυσε. Και μόνο το γεγονός ότι χρειαζόμαστε όλο και περισσότερους ξένους διαιτητές αρκεί για να αποδείξει την παταγώδη αποτυχία του Περέιρα και των “επιτρόπων”. Πάλι καλά να λέμε που ήρθε το VAR, γιατί αν δεν ήταν κι αυτό ούτε να το σκεφτόμαστε πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα.

Περιμέναμε να επιβάλλουν την ομαλότητα. Να εξοπλίσουν την ΕΠΟ με όλα εκείνα τα εργαλεία που δεν θα αφήνανε κανένα περιθώριο στους παράγοντες να προκαλούν αυτό το τοξικό κλίμα με τις εμπρηστικές δηλώσεις και να είναι μόνιμη η αναταραχή στο πρωτάθλημα. Δεν κάνανε απολύτως τίποτε. Επί των ημερών τους ζήσαμε την πιο ακραία πόλωση όλων των εποχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Περιμέναμε να απαιτήσουν την πλήρη εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό των υπερεθνικών ομοσπονδιών. Δεν έγινε ούτε αυτό.

Περιμέναμε να έχουν άποψη για το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ και να διασφαλίσουν ότι θα είναι απολύτως διαφανείς οι διαδικασίες μέσω των οποίων εκλέγονται οι διοικήσεις της ομοσπονδίας. Δεν είδαμε την παρέμβασή τους... Οπως δεν την είδαμε ούτε για τα θέματα της βίας, ούτε για τα θέματα της χειραγώγησης.

Θα έχει, συνεπώς, αξία το μνημόνιο συναντίληψης που πρόκειται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, αν οι υπερεθνικές ομοσπονδίες σκοπεύουν να μας βάλουν τα... δύο πόδια σ' ένα παπούτσι. Αν σκοπεύουν να μας επιβαλλουν την αυστηροποίηση του πλαισίου σε όσα προαναφέρθηκαν.

Διαφορετικά, κινδυνεύει να εκτεθεί ο πρωθυπουργός, ο οποίος πήρε πάνω του το θέμα, στέλνοντας το μήνυμα ότι είναι αποφασισμένος να επανεκκινήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.