Τι διαφορετικό μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Μπούργος;

Metrosport Team02 Απριλίου 2022

Τα περισσότερα από 180 αγωνιστικά λεπτά και οι 33 τελικές προσπάθειες στο διάστημα αυτών δεν φάνηκαν αρκετές για τον Αρη ούτως ώστε να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα και η «Μ» και το Metrosport.gr, γράφουν για την τακτική προσέγγιση των δύο αγώνων και τις αλχημείες που δεν είχαν οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα.

Το ιδιαίτερο στοιχείο στις φετινές συναντήσεις του Αρη με τον ΠΑΣ είναι ότι είτε στέλνουν στον Παράδεισο είτε στην Κόλαση. Τον περασμένο Αύγουστο οι δύο ομάδες είχαν ανταμώσει στο πλαίσιο φιλικής αναμέτρησης στο «Κλ. Βικελίδης» κι εκείνο το εμφατικό 4-1 είχε καλλιεργήσει εντονότερες προσδοκίες για τη σεζόν που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για να έρθει η νύχτα ντροπής (0-5) στο ίδιο γήπεδο που βύθισε τον σύλλογο σε καθεστώς εσωστρέφειας και η ήττα με 2-0 στους «Ζωσιμάδες» που έφερε την απόλυση του Ακη Μάντζιου.

Στις δηλώσεις του στα κανάλια Novasports ο άμεσος συνεργάτης του Χερμάν Μπούργος, Τόλης Τερζής, έκανε λόγο για λεπτομερέστατη ανάλυση της αμυντικής τακτικής του αντιπάλου αλλά και… επαναλήψεις επί του τρόπου που θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ο Αρης για να τη διασπάσει. Μέχρι στιγμής δεν τα έχει καταφέρει. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν, σ’ αυτόν στη Θεσσαλονίκη οι «κίτρινοι» αγωνίστηκαν δίχως τους Φαμπιάνο, Σούντγκρεν γεγονός το οποίο οδήγησε σε τρομερή αμυντική ανισορροπία, ενώ τα είχε κάνει… μαντάρα και το δίδυμο των Τζέγκο-Ντιαγέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στη μεσοεπιθετική τριάδα οι Γκαρσία, Ιτούρμπε, Γκάμα ήταν στα… ρηχά νερά ενώ ο Καμαρά είχε χάσει δύο τετ α τετ. Ο Μαυριτανός είχε χαθεί μεταξύ των κεντρικών αμυντικών του ΠΑΣ και είχε εκτιμηθεί ότι θα έπρεπε να είχε υποστηριχθεί.

Κι έτσι στον δεύτερο αγώνα στα Γιάννινα, ο Ακης Μάντζιος ακούμπησε στη άκρη το 4-2-3-1 και πήγε (στη μοναδική φορά έως την έλευση του Χερμάν Μπούργος) σε σχήμα με δύο επιθετικούς καθώς ο Δημήτρης Μάνος ήταν ο παρτενέρ του Καμαρά. Τότε ο Αρης είχε έλεγχο παιχνιδιού, πήρε όμως ελάχιστα πράγματα (σε επίπεδο τελικής προσπάθειας) από τους φορ του καθώς οι φάσεις του ήρθαν κυρίως από τις στημένες μπάλες.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το διαφορετικό που μπορεί να ακολουθήσει Αρης σε επίπεδο τακτικής προσέγγισης ούτως ώστε αποφύγει καταστάσεις σαν αυτές που έζησε στους δύο αγώνες που προηγήθηκαν. Θεωρητικά, ο Μπούργος δεν θα αλλάξει τον ρόλο του Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος βρίσκεται κοντά στον Καμαρά, σίγουρα όμως θα χρειαστεί βοήθεια και από τους παίκτες που αγωνίζονται στα άκρα…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.