Τι (δεν) αλλάζει στον ΠΑΟΚ…

Αρις Νικολάκης15 Ιουνίου 2020

ΟΚ. Η εικόνα του Πρωταθλητή (ακόμη κι ως απερχόμενος παραμένει Πρωταθλητής μέχρι την στέψη νέου…) και Κυπελλούχου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας ήταν εντυπωσιακή. Τούτο δε, επειδή συγκρίνεται με τις τελευταίες εικόνες του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα.

ΟΚ. Η εικόνα του Άντερσον Εσίτι στον συγκεκριμένο αγώνα ήταν εντυπωσιακή. Και τούτο επειδή κι αυτή συγκρίνεται με προηγούμενες του επιβλητικού χαφ του ΠΑΟΚ.

ΟΚ. Η εικόνα του Αμπέλ Φερέιρα κόντρα στον Παναθηναϊκό μπορεί να μην ήταν ανάλογα με της ομάδας του γενικά και του Νιγηριανού παίκτη ειδικά εντυπωσιακή. Ήταν βέβαια, σαφώς βελτιωμένη συγκριτικά με πολλές άλλες του Πορτογάλου προπονητή…

Θα μπορούσαμε, να αραδιάσουμε ένα σωρό θετικές αναφορές στην εικόνα του ΠΑΟΚ το περασμένο Σάββατο. Δεν θα αλλάζαμε όμως, το αποτέλεσμα τους. Η «λευκή ισοπαλία» είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα η οποία κρατά τον ΠΑΟΚ δεμένο στο λιμάνι της απογοήτευσης. Της αλυσίδας η οποία δεν τον άφησε και δεν τον αφήνει ακόμη να σαλπάρει για άλλο λιμάνι.

Δεν είναι για πέταμα στα σκουπίδια η αυτή η εικόνα του ΠΑΟΚ. Καθώς μάλιστα, είναι κοντά στην προσδοκώμενη από τον κόσμο του; Είναι καλοδεχούμενη από αυτόν. Κι είναι φυσικά, αιτία για πνοή αισιοδοξίας έστω ελάχιστων μποφόρ από τη πλήρη άπνοια η οποία επικράτησε μετά την ήττα… Προσφορά στον Ολυμπιακό!

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται. Το Κύπελλο επίσης συνεχίζεται. Κι είναι ώρα του ΠΑΟΚ να σαλπάρει επιτέλους από το λιμάνι της απογοήτευσης. Έκανε μία προσπάθεια προχθές στο ΟΑΚΑ. Δεν στέφθηκε από επιτυχία. Και δεν αρκεί μία προσπάθεια , για να λυθεί από την αλυσίδα η οποία τον κρατά δεμένο εκεί.

Σκάλισε τις στάχτες ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος. Αντέδρασε. Έφθασε στην βρύση. Δεν ήπιε νερό. Σημασία έχει πως… ζωντάνεψε. Δεν ήταν ζωντανός ο ΠΑΟΚ στους δυο αγώνες με τον Ολυμπιακό και στον αγώνα με την Ξάνθη, Με δυο λόγια; Δεν ήταν ΠΑΟΚ σε αυτούς τους αγώνες ο ΠΑΟΚ. Ως εκ τούτου διαμορφώθηκε η αγωνιστική διαφορά του με τον Ολυμπιακό.

Είναι λοιπόν, σημαίνουσα… Είναι πρωτεύουσα η σημασία της εικόνας του ΠΑΟΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και ποιού ΠΑΟΚ; Του ΠΑΟΚ ο οποίος ψυχολογικά είχε πιάσει πάτο. Κι αγωνιστικά είχε λυγίσει από απουσίες. Του ΠΑΟΚ οποίος μέχρι τη σέντρα του αγώνα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ παρέπαιε. Είναι σημαντική αυτή η αναφορά. Ξέρετε γιατί; Επειδή έγινε σοβαρή προσπάθεια να αποδοθεί η σαφώς ανωτερότητα του στα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Δεν είναι έτσι…

Η δεύτερη θέση – δίχως να εμπλέκουμε στην υπόθεση μας την απόφαση του CAS – είναι πλέον, ένας στόχος. Φυσικά και δε θα είναι αυτή η θέση επιτυχία του. Αλίμονο! Με την δεύτερη θέση – να το πούμε άλλη μία φορά – θα αποφευχθεί απλά, η παταγώδης αποτυχία. Και με το Κύπελλο θα βρει βάλσαμο ο κόσμος του ΠΑΟΚ για την απώλεια… Για τον τρόπο απώλειας του Πρωταθλήματος.
Και καταλήγουμε: Τι (δεν)αλλάζει λοιπόν, στον ΠΑΟΚ η προχθεσινή εικόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό...
Επί του παρόντος πέραν της αλλαγής κλίματος… Ουδέν! Πέραν της αντίδρασης… Ουδέν, επίσης. Κι ο Αμπέλ Φερέιρα στα τελειώματα του αγώνα έδειξε lost in space. Και παίκτες του έδειξαν αδύναμοι, να βγάλουν ενενήντα λεπτά. Ανησυχητικά σημεία αμφότερα.
Στον αντίποδα τους όμως, με την ενέργεια όλων για κάπου εξήντα λεπτά ο ΠΑΟΚ βρήκε σπίθες σκαλίζοντας τις στάχτες. Και τούτο είναι χαραμάδα φωτός στο σκοτάδι όπου ενεπλάκη (εξ αιτίας δικών του λαθών και παραλείψεων) ο ΠΑΟΚ. Συνάμα είναι – επιμένουμε – και πνοή (έστω) μερικών μποφόρ αισιοδοξίας. Για να σώσει ό,τι σώνεται! Διαφωνείτε;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.