Πόλεμος: Τι απαντά η Μόσχα για το θρίλερ στο πυρηνικό εργοστάσιο στο Τσέρνομπιλ

Metrosport Team09 Μαρτίου 2022

Για επικείμενη διαρροή ραδιενέργειας μετά από 48 ώρες, εάν δεν αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του πυρηνικού σταθμού του Τσέρνομπιλ προειδοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα, με αποτέλεσμα να υπάρχει παγκόσμια ανησυχία. 

«Δυστυχώς δεν αξίζει να κατηγορεί κανένας τους ειδικούς στην ατομική ενέργεια, της Ουκρανίας, καθώς είναι και αυτοί αιχμάλωτοι της κατάστασης», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ουσιαστικά, η Ρωσία υποστηρίζει πως πρόκειται για μία ακόμη ψευδής είδηση, η οποία όμως προκαλεί αναταραχές λόγω της ευαισθησίας που έχει το ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας.

Παράλληλα, η Ρωσία απαίτησε Τετάρτη από τις Ηνωμένες Πολιτείες να εξηγήσουν στη διεθνή κοινότητα γιατί υποστήριξαν αυτό που αποκάλεσε στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα στην Ουκρανία, στο οποίο περιλαμβάνονταν φονικά παθογόνα μεταξύ των οποίων η πανώλη και ο άνθρακας. 

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα ζήτησε διαφάνεια από την Ουάσιγκτον σε ό,τι αφορά αυτό τον ισχυρισμό, τον οποίο αρνείται το Κίεβο και εκπρόσωπος του Πενταγώνου χαρακτήρισε παράλογο.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είπε ακόμη πως η Ρωσία ουδέποτε απείλησε το ΝΑΤΟ και πως ούτε τώρα απειλεί τη δυτική στρατιωτική συμμαχία και πρόσθεσε πως η χώρα της εξακολουθεί να οφείλει να αντιδράσει στη «συγκρουσιακή πορεία» που ακολουθεί το ΝΑΤΟ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.