Τι άλλαξε στο κλίμα των επαφών του Αρη με τον Σούντγκρεν

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2022

Ανεξαρτήτως του… ύψους των κυμάτων από τα οποία πέρασε η σχέση του Αρη με τον Ντάνιελ Σούντγκρεν, το ενδιαφέρον για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν αποσύρθηκε ποτέ, ακόμη και στο διάστημα μιας «παρορμητικής» αντίδρασης για το τέλος της συνεργασίας.

Αυτό συνέβη την παραμονή του αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ όταν ο Σουηδός ποδοσφαιριστής αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κρήτη για το παιχνίδι δηλώνοντας κουρασμένος. Είχε προηγηθεί η γέννηση του παιδιού του και η ειδική άδεια που είχε πάρει από τον Θόδωρο Καρυπίδη

Τις ώρες που ακολούθησαν από εκείνο το πρωινό της Πέμπτης, η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών κρεμόταν από μια κλωστή. Αιτία δεν ήταν μόνο η άρνηση του παίκτη, όσο και η φημολογία που είχε αναπτυχθεί και η οποία ήθελε τον έμπειρο δεξιό οπισθοφύλακα να είναι κοντά στην υπογραφή συμβολαίου με άλλη ομάδα και πιο συγκεκριμένα την ΑΕΚ. Αυτή είχε φτάσει στ’ αυτιά και των ανθρώπων του Αρη.

Στην πραγματικότητα, έγινε ό,τι… είχε γίνει στον ερχομό του Σούντγκρεν στον Αρη. Τότε ο Σουηδός άλλαξε εκπρόσωπο και πήρε την πρόταση που του είχαν καταθέσει οι «κίτρινοι» καθώς – κατά δήλωσή του – οι ετήσιες απολαβές του ήταν έξι φορές μεγαλύτερες από αυτές που είχε στην ΑΙΚ Στοκχόλμης. 

Πριν από περίπου δύο μήνες, ατζέντης προσέγγισε τον Σουηδό και του είπε ότι θα μπορέσει να του εξασφαλίσει ένα ποσό περί των 500.000 ευρώ σε άλλη ελληνική ομάδα. Στο ίδιο διάστημα, ο Αρης ήταν σε επαφές με τον αθλητή κι όταν διαπίστωσε την κατακόρυφη άνοδο των απαιτήσεών του, άφησε την κουβέντα εκεί. Μετά, η σχετική φημολογία έφτασε στ’ αυτιά των ανθρώπων του Αρη και ακολούθησε, ό,τι ακολούθησε.

Παρόλο αυτά, το ενδιαφέρον του Αρη για την ανανέωση του συμβολαίου του δεν αποσύρθηκε ποτέ και η «Μ» εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα το σημειώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Γιατί, παρότι ο Σούντγκρεν δεν έχει συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν, δεν έχει επιτρέψει στον εαυτό του να επηρεαστεί από τη (μελλοντική) εργασιακή ανασφάλεια, ούτε από το ενδεχόμενο λύσης της συνεργασίας με τον Αρη. 

Αυτό εκτίμησε και ο Θόδωρος Καρυπίδης ο οποίος αποφάσισε να αφήσει στη άκρη ότι προηγήθηκε και είχε μικρής διάρκειας συζήτηση την περασμένη εβδομάδα. Δεν του είπε πολλά, απλά να ξεκαθαρίσει μέσα του το ύψος των οικονομικών απολαβών που εκτιμά ότι αξίζει (βάσει και της δυναμικής της ομάδας) και στη συνέχεια να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για μια ουσιαστική συζήτηση. 

Του μίλησε επίσης για την απόφαση αλλαγής της μεταγραφικής πολιτικής της ομάδας. Δηλαδή, αυτό που έγινε πέρυσι με την παροχή υψηλών συμβολαίων, δεν προβλέπεται να γίνει στο μέλλον. Ως ένα βαθμό οι «κίτρινοι» θα επιστρέψουν στην τακτική του πλαφόν. 

Κι έτσι, μένει να γίνει η ουσιαστική κουβέντα μεταξύ των δύο πλευρών, αφού ασφαλώς αντιλήφθηκε και ο ποδοσφαιριστής ότι όλα όσα άκουσε πριν από περίπου δύο μήνες ήταν περισσότερο λόγια του αέρα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.