Θυμίζει ξανά... Σάσα

Γιώργος Στράντζαλης17 Δεκεμβρίου 2020

Οι μέτριες εμφανίσεις του στην εκκίνηση της φετινής σεζόν, για τα δεδομένα των αγωνιστικών του δυνατοτήτων και συγκριτικά με πέρυσι, είναι γεγονός ότι προβλημάτισαν τους ανθρώπους του Αρη.

Ο Λούκας Σάσα – περί ου ο λόγος- πέρασε μια περίοδο αγωνιστικής κρίσης κατά την οποία μάλιστα αμφισβητήθηκε, κάθισε στον πάγκο, ανάδειξε την αναγκαιότητα της παρουσίας του Τζέγκο δίπλα από τον Ματίγια και γενικώς χρειάστηκε να δουλέψει αρκετά για να ανακτήσει τον ρόλο που είχε πέρυσι στην ομάδα. 

Ενας ρόλος ηγετικός, τον οποίο ο Βραζιλιάνος αρχίζει να αποκτά και πάλι με αποκορύφωμα τις τελευταίες δύο εμφανίσεις του κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Δυο γεμάτα 90άλεπτα για τον Λούκας Σάσα, στα οποία η παρουσία του έπαιξε κομβικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα για τον Αρη. Ο Βραζιλιάνος θύμισε ξανά… Σάσα, επανήλθε μετά από διάστημα αγωνιστικού ντεφορμαρίσματας, έχοντας καταλυτική παρουσία σε ανασταλτικό επίπεδο αλλά και στο κομμάτι της δημιουργίας, ειδικά στο Περιστέρι.

 Οι αριθμοί του έρχονται ως ο αδιάψευστος μάρτυρας να επιβεβαιώσουν το αγωνιστικό του restart. Κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ περιόρισε τα λάθη του κάνοντας συνολικά 14, όταν στα προηγούμενα οκτώ ματς είχε συνολικά 20. Εβαλε περισσότερη ουσία στο παιχνίδι του καταγράφοντας 9 κλεψίματα, όταν σε οκτώ ματς είχε μόλις επτά (!) και ενδεικτικό αυτού επίσης είναι ότι απέναντι σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ η στατιστική της Λίγκας έγραψε μία και τέσσερις επεμβάσεις αντίστοιχα, ενω στις προηγούμενες οκτώ παρουσίες του είχε μόλις μία! Επιπλέον περιόρισε τα άσκοπα μαρκαρίσματά του στο χώρο του κέντρου, κάνοντας μόλις έξι σε δύο αναμετρήσεις, κερδίζοντας συγχρόνως περισσότερα φάουλ για την ομάδα του περιφερειακά της μεσαίας γραμμής και της αντίπαλης περιοχής.

Αν μη τι άλλο η αγωνιστική εικόνα του Σάσα στα τελευταία παιχνίδια αφενός επιβεβαιώνει πως ο Βραζιλιάνος άρχισε να βρίσκει ξανά τα πατήματά του ανακτώντας και ο ίδιος την αυτοπεποίθησή του. Αφετέρου με την παρουσία του δημιουργεί στον Άκη Μάντζιο την αίσθηση ότι ο Βραζιλιάνος ανά πάσα στιγμή μπορεί να αποτελέσει ξανά το στήριγμα για την ομάδα του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.