Θρήνος στον Απόλλωνα: «Εφυγε» ο Νικήτας Μαλιόγλου

Χάρης Δημαράς05 Ιουλίου 2021

Ακόμη ενα επίλεκτο μέλος της μεγάλης ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα τέλη της δεκαετίας του '50 και αρχές του '60, έφυγε από τη ζωή. 

Ο λόγος για τον Νικήτα Μαλιόγλου, τον αμυντικό ογκόλιθο των θρυλικών τσαμουριών, τον ηγέτη της άμυνας του Απόλλωνα, τον πρώτο ποδοσφαιριστή που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την κοκκινόμαυρη φανέλα. Τον συνόδευε το παρατσούκλι «Περίπτερο» που σήμαινε «οχυρό» και κάστρο απροσπέλαστο, όπως μας ενημερώνει στο βιβλίο του «Απόλλων σαν όνειρο» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Βιβιλάκης. Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μαλιόγλου εξέδωσε ο ερασιτέχνης Απόλλων.

Ο Νικήτας Μαλιόγλου (αριστερά) στη βράβευση από τον πρώην αντιπρόεδρο του ερασιτέχνη Απόλλωνα, Παύλο Πασχάλη, σε παλαιότερο αγώνα της ομάδας

Ο Μαλιόγλου υπήρξε μαζί με άλλα ιερά τέρατα του Απόλλωνα, όπως οι Μεντεκίδης, Αβραμίδης, Μηταριώτης, Κυπριανίδης, Σφαιρόπουλος, Αυγητίδης, Νιφαδόπουλος, μέλος της μεγαλύτερης ομάδας που είχε ποτέ ο Απόλλων (πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το 1958 και τέταρτη θέση στην Ελλάδα). Πανύψηλος και με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, κέρδιζε τον θαυμασμό αντιπάλων και συμπαικτών, χαρατηριζόμενος τότε ως ο αμυντικός του μέλλοντος, καθώς είχε αντίληψη των φάσεων και ξεκινούσε το παιχνίδι από τον χώρο της άμυνας. 

O Nικήτας Μαλιόγλου με τα κοκκινόμαυρα 

Τον θάνατό του ανήγγειλε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα, Θόδωρος Κωνσταντινίδης, ενημερώνοντας ότι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στις 12 το μεσημέρι. Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.