Θρήνος στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης: Πέθανε ο Παύλος Καλογιάννης

Στέφανος Αβραμίδης06 Ιουνίου 2022

Θλίψη στο ποδόσφαιρο της Ξάνθης και την οικογένεια του ΑΟΞ σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Παύλου Καλογιάννη.

Ο γνωστός παράγοντας, που συνδέθηκε με την πορεία του ΑΟ Ξάνθη από τη Γ’ Εθνική μέχρι την καταξίωσή του στη Super League 1, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής.

Την τραγική είδηση γνωστοποίησε ο ιστορικός πρόεδρος του ΑΟΞ Θόδωρος Κοκκάλας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Θεόδωρος Κοκκάλας:

«ΠΑΥΛΟΣ…

Μόλις άνοιξα το λάπτοπ επιστρέφοντας απ’ την Θεσσαλονίκη. Εδώ και μέρες προσπάθησα να τον συναντήσω αλλά δεν έγινε. Ειλικρινά δεν ξέρω αν είχε προβλήματα υγείας, δεν μου ‘πε κάτι ο γιος του όταν μιλήσαμε πριν λίγες μέρες.

Κατά γενική ομολογία, το ‘χω ξαναπεί, ήταν μακράν ο καλύτερος παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Αυτό το λένε όλοι οι εκτός Ξάνθης και έτσι έχει μεγαλύτερη αξία.

Αν μεγαλούργησε τότε η Ξάνθη, ένας λόγος ήταν η συμμετοχή του και δεν κάνω επικήδειο, το ‘λεγα πάντα. Αμέτρητες ώρες, μέρες, νύχτες για να φέρουμε όλους αυτούς τους παιχταράδες στην Ξάνθη.

θυμάμαι όταν στην Γ Εθνική τον Δεκέμβρη είμασταν 6-7 στην βαθμολογία και αποφασίσαμε οι 2 μας ότι έπρεπε η ομάδα να βγει γιατί αλλιώς δεν θα ‘χε μέλλον. Και το πέτυχαμε πάρα τον αδόκητο θάνατο του Γιακουμή, την πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος. 2 χρόνια μετά όταν είχα απογοητευτεί απ’ την κατάσταση στην Β Εθνική και έλεγα να τα παρατήσω, αφού εξυγίανα την ομάδα και είχα και 15 μύρια στη τράπεζα, έρχεται και μου λέει. Πρόεδρε μείνε και θα την βγάλουμε την ομάδα».

Ποιος ήταν ο Παύλος Καλογιάννης

Ο Παύλος Καλογιάννης, εκτός από γνωστός επιχειρηματίας της Ξάνθης, άφησε το δικό του στίγμα ως γενικός αρχηγός και μέλος της διοίκησης που πραγματοποίησε την εντυπωσιακή πορεία του ΑΟΞ από το 1985 και μέχρι την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Υπήρξε από τους πλέον κομβικούς παράγοντες της μεγάλης επιτυχίας ενώ παρέμεινε στο πόστο του και τα πρώτα χρόνια της ομάδας, όταν και σταθεροποιήθηκε, στη μεγάλη κατηγορία. Παρέμεινε πιστός φίλος της ομάδας του ΑΟΞ μέχρι την τελευταία στιγμή.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν ήταν ο Μάκης Τζάτζος.

«Καλό ταξίδι Αρχηγέ, τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο γήπεδο ήταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας που καμαρώσαμε την ΑΟΞάρα μας που εσύ ήσουν ο πρωτεργάτης της ομάδας που καθιερώθηκε στην ελίτ του Ελληνικού ποδοσφαίρου» έγραψε ο βετεράνος άσος τα ξημερώματα της Δευτέρας (6/6).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.