Θρίλερ στις αμερικανικές εκλογές

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2020

Σε ένα πραγματικό θρίλερ έχουν εξελιχτεί οι αμερικανικές εκλογές, με την πιθανότητα επανεκλογής του Ρεπουμπλικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ να είναι ορατή, ειδικά μετά την ανατροπή που πέτυχε, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, κερδίζοντας την Πολιτεία της Φλόριντα.
Εως τώρα έχουν αποφασίσει τα 2/3 των αμερικανικών Πολιτειών. Ο Τζο Μπάιντεν εξασφαλίζει πολλές εξ’ αυτών που παραδοσιακά στηρίζουν τους Δημοκρατικούς, ο Τραμπ κερδίζει σε ρεπουμπλικανικά προπύργια, αλλά δεν υπάρχουν ακόμη αποτελέσματα σε σημαντικές Πολιτείες – κλειδιά.

Οι ελπίδες των Δημοκρατικών για μια γρήγορη «νίκη νοκ άουτ» σε Πολιτείες του Ρεπουμπλικανού προέδρου – εξαιρουμένης όπως φαίνεται της Αριζόνα - έχουν διαψευστεί προς το παρόν, όπως στην περίπτωση της Φλόριντα.
Ο Τραμπ έχει ανατρέψει μέχρι στιγμής τις δημοσκοπήσεις σε αρκετές Πολιτείες με σημαντικότερη τη Φλόριντα με τους 29 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας ακόμη περισσότερες ψήφους απ’ ό,τι το 2016, αλλά ο Μπάιντεν πιθανώς να κερδίσει, όπως εκτιμά το Fox news, την Αριζόνα με τους μόλις 11 εκλέκτορες, που είχε κατακτήσει ο Τραμπ πριν από τέσσερα χρόνια. Η Αριζόνα, θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου.
Τα μάτια στρέφονται τώρα στην Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν, αλλά λόγω του μεγάλου αριθμού των επιστολικών ψήφων και της περίπλοκης καταμέτρησης μπορεί το αποτέλεσμα να αργήσει και η αγωνία να συνεχιστεί.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε κουράγιο στους οπαδούς του, γράφοντας: «Όλα δείχνουν πως τα πάμε πολύ καλά σε ολόκληρη τη χώρα. Σας ευχαριστώ!».
Σε ότι αφορά στη Γερουσία προηγούνται οριακά οι Δημοκρατικοί, ενώ στη Βουλή προηγούνται οι Ρεπουμπλικανοί.

Μιλούν και οι δύο για νίκη!

Σε καταγγελία απόπειρας... κλοπής των εκλογών προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είμαστε πολύ δυνατοί, αλλά προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές. Δεν θα τους αφήσουμε ποτέ να το κάνουν. Οι ψήφοι δεν γίνεται να καταμετρηθούν αφού κλείσουν οι κάλπες»

Τη βεβαιότητά του ότι θα είναι ο νικητής των εκλογών εξέφρασε σε μια συγκέντρωση drive-in των υποστηρικτών του, ο Τζο Μπάιντεν
“Νιώθουμε καλά. Είμαστε σε τροχιά για να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι λόγω της πρώιμης ψήφου θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Ξέρουμε ότι κάθε ψηφοδέλτιο και κάθε ψήφος μετράει.
Νιώθουμε καλά για εκεί που βρισκόμαστε. Ενα από τα δίκτυα μας είπαν ότι πήραμε την Αριζόνα, την Μινεσότα, αλλά και την Τζόρτζια που δεν την περιμέναμε. Θα πάρει χρόνο αλλά θα κερδίσουμε την Πενσιλβάνια. Δεν είναι δικιά μου απόφαση, ούτε του Τραμπ ποιος κέρδισε τις εκλογές αλλά του αμερικανικού λαού. Θέλω να σας ευχαριστήσω που βγήκατε έξω και ψηφίσατε. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους εθελοντές που βοήθησαν σε αυτή τη δημοκρατική διαδικασία. Συνεχίστε να πιστεύετε και θα κερδίσουμε αυτές τις εκλογές”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.