Θρίλερ με κατάσκοπο που είχε βρεθεί νεκρός σε σακούλα

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2020

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο ενός κατασκόπου που είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε σακούλα στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο το 2010. Ο 31χρονος Γκάρεθ Γουίλιαμς είχε εντοπιστεί κλειδωμένος μέσα στο διαμέρισμά του με το κλειδί κάτω από το σώμα του. Κατά την έρευνα δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη DNA του Γουίλιαμ ούτε στη μπανιέρα, ούτε στο φερμουάρ της ή το λουκέτο της τσάντας μέσα στην οποία βρέθηκε. Οι κλειδαριές του διαμερίσματός του είχαν αφαιρεθεί και κατά την αναπαράσταση της αστυνομίας, οι ειδικοί κατέληξαν ότι δεν ήταν δυνατόν να κλειδωθεί μόνος του στην τσάντα. Παρ' όλα αυτά, τον Νοέμβριο του 2013, η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Γουίλιαμς ήταν «πιθανώς ατύχημα» και η υπόθεση έκλεισε.  

Όμως, νέα τροπή δίνει στην υπόθεση, ο ισχυρισμός ενός πρώην βουλευτή, του Νόρμαν Μπέικερ, ότι ο πράκτορας Γουίλιαμς δολοφονήθηκε από Ρώσους ενώ εμπλοκή είχε και η MI6. Ο Νόρμαν ισχυρίζεται ότι ο Γουίλιαμς δολοφονήθηκε επειδή ερευνούσε ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη Ρωσία. Σε άρθρο του στη «Daily Mail», που αναδημοσιεύει σήμερα η «The Sun» ο Μπέικερ γράφει: «Από τον Ιούλιο του 2010 ο πρώην διπλός πράκτορας Μπόρις Καρπίτσκοφ άρχισε να βλέπει αυτοκίνητα με ρωσικές διπλωματικές πινακίδες κοντά στο διαμέρισμα του Γουίλιαμς. Τα αυτοκίνητα εθεάσησαν εκεί για τελευταία φορά από τις 12 μέχρι τις 15 Αυγούστου, την ημέρα που δολοφονήθηκε ο Γουίλιαμς».  

Ο πράκτορας Γουίλιαμς εθεάθη ζωντανός για τελευταία φορά στις 15 Αυγούστου. Την επόμενη ημέρα επρόκειτο να προεδρεύσει σε μία συνάντηση της MI6 και να συναντήσει έναν συνάδελφο. Τέσσερις μέρες αργότερα είχε μια συνάντηση στην οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ αλλά η MI6 δεν διερεύνησε την απουσία του για παραπάνω από μία εβδομάδα, μέχρι που δέχθηκαν τηλεφώνημα από την αδερφή του Γουίλιαμς. Σύμφωνα με τον Μπέικερ, ο Μπόρις Καρπίτσκοφ είπε ότι οι ρωσικές επαφές του του είπαν ότι ο Γουίλιαμς ήταν ο στόχος μιας ρωσικής επιχείρησης και ότι ένας άνδρας με το ψευδώνυμο Λούκας τον νάρκωσε και στη συνέχεια μια ειδική ρωσική ομάδα «ολοκλήρωσε τη δουλειά» με ένα κοκτέιλ φαρμάκων και εξαφάνισαν κάθε ίχνος της δολοφονίας.  

«Τώρα, με ένα πτώμα στα χέρια τους, ήταν η MI6 που είχε το πρόβλημα. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να μην δημοσιοποιήσουν ένα τόσο βίαιο ρωσικό «χτύπημα» που θα ήγειρα τόσα αναπάντητα ερωτήματα» γράφει ο Μπέικερ. Μετά τον θάνατο του Γουίλιαμς, υπήρξαν δημοσιεύματα ότι η δολοφονία του ήταν έργο του γκέι εραστή του και ότι ήταν διεμφυλικός. Γράφτηκε επίσης ότι βρήκαν στο διαμέρισμά του ναρκωτικά και γκέι πορνογραφία αλλά η αστυνομία δήλωσε ότι δεν υπήρξε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ή κάλεσε κάποιον συνοδό.  

«Κάποιος σίγουρα ήθελε να εξαφανιστούν τα αποδεικτικά στοιχεία. Ήταν καλοκαίρι και άφησαν ανοιχτή τη θέρμανση στο διαμέρισμα του Γουίλιαμς, με αποτέλεσμα το πτώμα να αποσυντεθεί γρήγορα» υποστηρίζει ο Μπέικερ. Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, ανακαλύφθηκε ότι ο Γουίλιαμς είχε 9 στικάκια της ΜΙ6, τα οποία, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται ο Μπέικερ, είχε αδειάσει από οτιδήποτε περιείχαν η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών. «Η έρευνα έδειξε ότι η κεντρική πόρτα του διαμερίσματος και οι κλειδαριές είχαν αφαιρεθεί πριν φτάσει η αστυνομία. Είχαν σβήσει το φως στο μπάνιο και η θέρμανση ήταν ανοιχτή εν μέσω καλοκαιριού. Το τηλέφωνό του βρέθηκε σε εργοστασιακές ρυθμίσεις» λέει ο Μπέικερ, εγείροντας ερωτηματικά για τον θάνατο του Γουίλιαμς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.