Ένσταση Μακεδονικού: Τι αναφέρει ο κανονισμός και γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η Λευκίμμη

Metrosport Team08 Μαΐου 2022

Το δικό του ρεπορτάζ για την υπόθεση ένστασης του Μακεδονικού κατά της Λευκίμμης και την απόφαση της επιτροπής εφέσεων που αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών, κατέθεσε μέσω του Metropolis 95,5 ο Κυριάκος Θωμαΐδης. 

Είναι γνωστό πως ο Μακεδονικός έχει κάνει ένσταση για τη χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή της Λευκίμμης ο οποίος προπηλάκισε και απώθησε βίαια διαιτητή στον προηγούμενο αγώνα από αυτόν με τους «πράσινους» και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι υπάρχει ένα λεπτό σημείο το οποίο μπορεί να κριθεί η υπόθεση.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Έχουμε σε αναμονή την απόφαση που θα κρίνει πολλά και υπάρχει μία καθυστέρηση γι' αυτό άλλαξαν ημερομηνία και πήγαν για 15 Μαΐου τα μπαράζ της Γ Εθνικής. Η υπόθεση έχει την ιδιαιτερότητα, ότι ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα πως ο ποδοσφαιριστής τον απώθησε βίαια, τον προπηλάκισε, αλλά ο ίδιος δεν τον απέβαλε και δεν έβγαλε ούτε κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής αναμένεται να τιμωρηθεί, όπως και ο ποδοσφαιριστής της Λευκίμμης δεν γίνεται να μην έχει και ο ίδιος ποινές και να παίζει στο επόμενο παιχνίδι με τον Μακεδονικό. Η τιμωρία του ποδοσφαιριστή από τη στιγμή που αναφέρεται στο Φύλλο Αγώνα η συμπεριφορά του επέρχεται αυτοδίκαια, ανεξάρτητα αν του δείχνει κόκκινη κάρτα ο διαιτητής. 

Θα έπρεπε η Λευκίμμη να μην τον χρησιμοποιήσει από μόνη της, το σημαντικό σημείο αυτό, ότι αν ένας ποδοσφαιριστής έχει τέτοια συμπεριφορά που αναφέρεται στο Φύλλο Αγώνα, τιμωρείται αυτοδικαίως ακόμα και αν ο διαιτητής δεν του έδειξε κόκκινη κάρτα. Το λεπτό σημείο είναι ότι αυτό έγινε κατά τη διάρκεια του ματς και όχι μετά τη λήξη του. Συνεπώς θα έπρεπε η ομάδα να μη χρησιμοποιήσει τον παίκτη. Εκεί έγκειται η βάση της ένστασης του Μακεδονικού.

Θα αποφασίσουν τρεις έμπειροι εφέτες, ο κ. Μελισσινός, η κ. Παρούση και ο κ. Υφαντής, δικαστές της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ που θυμίζω ότι είναι ένα δικαστήριο που έχει ανατρέψει τρεις αποφάσεις που είχαν βγει στα πρωτόδικα δικαστήρια, όπως την υπόθεσης φερόμενης πολυιδιοκτησίας του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, την αφαίρεση βαθμών από τον ΠΑΣ Γιάννενα αλλά και μία υπόθεση του Λεβαδειακού με την Καλαμάτα. Εξελίξεις αναμένεται να έχουμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 

Απλά πρέπει να δώσουμε σημασία σε αυτό που μπορεί να μην το ξέρουν πολλοί: Οταν ένας ποδοσφαιριστής έχει ακραία αντιαθλητική συμπεριφορά και ο διαιτητής δεν τον τιμωρεί, η ομάδα του δεν πρέπει να τον χρησιμοποιήσει στο επόμενο ματς ανεξάρτητα αν τον τιμωρήσει ή όχι ο διαιτητής. Είναι γραμμένο στο Φύλλο αγώνα η συμπεριφορά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.