Θολό το τοπίο για την περίπτωση αποχώρησης του Απόλλωνα

Χάρης Δημαράς19 Ιανουαρίου 2020

Μάλλον μπερδεμένα είναι τα πράγματα σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αποχώρησης του Απόλλωνα Πόντου από το πρωτάθλημα της Super League 2.

Σενάριο που είναι απευκταίο, όχι όμως και τόσο μακρινό καθώς οι «κοκκινόμαυροι» σήμερα συμπληρώνουν και δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο δεν κατεβαίνουν να αγωνιστούν (με τη Δόξα στη Δράμα). Ο κανονισμός αναφέρει ότι αν μία ομάδα συμπληρώσει τρεις αγώνες στους οποίους δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί, με απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής υποβιβάζεται. 

Το ερώτημα που γεννάται όμως είναι άλλο: Υποβιβάζεται στην αμέσως παρακάτω ή στην ερασιτεχνική κατηγορία; Στο άρθρο 3 του ΚΑΠ αναφέρει ότι αν μια ομάδα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα σε εξέλιξη, τότε υποβιβάζεται δύο κατηγορίες, οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση στη Γ΄Εθνική. Στην παράγραφο 3 του παραρτήματος 1 του ΚΑΠ, παρ' όλα αυτά, υπάρχει ένα «παραθυράκι» που αναφέρει ότι η ομάδα που συμπληρώνει τρεις αγώνες χωρίς να κατέβει, υποβιβάζεται στην αμέσως παρακάτω κατηγορία. 

Τι ισχύει λοιπόν από τα δύο και τι θα ισχύσει σε περίπτωση (ο μη γένοιτο) που ο Απόλλων συμπληρώσει και τρίτο παιχνίδι χωρίς να κατέβει; Ο υποβιβασμός θα αφορά μία (Football League) ή δύο κατηγορίες (Γ΄Εθνική); Προφανώς, είναι θέμα ερμηνείας. 

Αρθρο 3 του ΚΑΠ


Πσράγραφος 3 στο παράρτημα 1 του ΚΑΠ

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.