Θλίψη: «Έφυγε» ο 12χρονος Άρτσι, τον αποσύνδεσαν οι γιατροί

Metrosport Team06 Αυγούστου 2022

«Έφυγε» από τη ζωή το Σάββατο (6/8) ο Άρτσι Μπάτερσμπι, το εγκεφαλικά νεκρό 12χρονο αγόρι από τη Βρετανία που ήταν σε μηχανική υποστήριξη, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Οι γονείς του είχαν επιδοθεί σε έναν μακρύ δικαστικό αγώνα αρχικά ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Δυστυχώς και οι δύο προσφυγές έπεσαν στο κενό. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείου απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούσαν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα, οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιζόταν η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου (6/8). Κάτι που τελικά συνέβη.

Ο Άρτσι υπέστη βαριές εγκεφαλικές βλάβες και ήταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου, όταν και βρέθηκε αναίσθητος σπίτι του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου ήταν εγκεφαλικά νεκρός χωρίς ελπίδα ανάρρωσης. Η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, υποστηρίζει ότι το παιδί υπέστη ασφυξία συμμετέχοντας σε διαδικτυακή πρόκληση.

«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.