Θετικός ο ΠΑΟΚ στην πώληση του Γιαννούλη: Με πόσα χρήματα παραχωρείται ο παίκτης

Metrosport Team16 Μαΐου 2020

Ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα για την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, είναι αυτό του Δημήτρη Γιαννούλη, καθώς ο νεαρός διεθνής αμυντικός, εξαιτίας των επιδόσεών του, έχει συγκεντρώσει (δικαιολογημένα απόλυτα) το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, πως όταν διεξάγονταν κανονικά αγώνες, πριν ξεσπάσει η πανδημία, αρκετές φορές στην Τούμπα, είχαν βρεθεί εκπρόσωποι ξένων ομάδων, που είχαν εστιάσει την προσοχή τους στην παρακολούθηση του ικανότατου άσου. Και χθες κυκλοφόρησαν πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Μονακό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Γιαννούλη. Παλαιότερα είχε αναφερθεί το ενδιαφέρον της Αταλάντας καθώς και άλλων ομάδων.

Στο πρακτικό του θέματος και αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως, είναι πως αυτή την χρονική στιγμή, δεν έχει κατατεθεί καμία πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον νεαρό άσο. Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συμβεί στο μέλλον, όμως επί της ουσίας και όπως ανέφερε με νόημα στο metrosport.gr άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα: «Δεν υπάρχει τίποτα χειροπιαστό».

Πως όμως αντιμετωπίζει ο επίσημος ΠΑΟΚ όλο αυτό το ενδιαφέρον, έτσι όπως εκδηλώνεται, χωρίς όμως να έχει κατατεθεί κάποια επίσημη πρόταση; Στον ΠΑΟΚ δεν το κρύβουν, πως εφόσον έρθει μία ικανοποιητική οικονομική πρόταση για τον παίκτη, τότε θα την συζητήσουν σοβαρά με την προοπτική της παραχώρησής του. Μόνο όμως με τους όρους που θα θέσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και δίχως να ζημιωθεί η ΠΑΕ από την όποια διαδικασία. 

Επαναλαμβάνουμε κάτι που είχαμε γράψει αρκετές φορές στο παρελθόν. Πως η ρήτρα που έχει βάλει ο ΠΑΟΚ στο συμβόλαιο του παίκτη ανέρχεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Εφόσον έρθει τέτοια πρόταση και συμφωνήσει ο παίκτης, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την πώλησή του. 

Ακόμη όμως και μία πρόταση μικρότερη των 10 εκατομμυρίων (π.χ. στα επτά εκατομμύρια) μπορεί να συζητηθεί. Όμως κομβικό ρόλο, εκτός από την ΠΑΕ που δείχνει θετική στις όποιες συζητήσεις, θα παιξει και η στάση του ποδοσφαιριστή. Γιατί το αναφέρουμε; Επειδή ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες σενάρια περί ενδιαφέροντος από μεγάλες Τουρκικές ομάδες. 

Ακόμη κι αν καλύπτουν οικονομικά την ΠΑΕ και τον παίκτη, είναι αμφίβολο να αποφασίσει ο Γιαννούλης να πάει στην Τουρκία, ειδικά αυτή την περίοδο όπου η οικονομική κρίση είναι έντονη (εξαιτίας των επιπτώσεων από την πανδημία).

Και κάτι ακόμη: Για το θέμα Γιαννούλη είναι απόλυτα ενήμερος ο Ιβάν Σαββίδης και έχει δώσει σχετικές εντολές στους συνεργάτες του, για τον τρόπο με τον οποίο θα το χειριστούν, εφόσον έρθει επίσημη πρόταση στον Δικέφαλο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.