Θεσσαλονικιός λανσάρει λαμπάδα...ChatGPT: Τα hit του μέχρι σήμερα

Metrosport Team07 Μαρτίου 2026

Μια διαφορετική λαμπάδα εμπνεύστηκε και φιλοτέχνησε ένας Θεσσαλονικιός, ο οποίος άντλησε υλικό από τη ραγδαία εξάπλωση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξης Γεράκης, που κάθε χρόνο φέρνει στην αγορά μερικές από τις πιο ευφάνταστες λαμπάδες, φέτος επηρεάστηκε από το ChatGPT, φτιάχνοντας μια αντίστοιχη λαμπάδα. «Το χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι για κάτι. [...] Το ρωτάμε από τα προσωπικά μέχρι επαγγελματικά, συνταγές, συμβουλές κτλ. Έτσι σκέφτηκα ότι δεν θα μπορούσε να λείπει από τη φετινή συλλογή των λαμπάδων» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Γεράκης, που στο παρελθόν είχε εμπνευστεί τη «λαμπάδα μετρό», «λαμπά σοκολάτα ντουμπάι», αλλά και τη «λαμπάδα τενεκεδάκι λάδι». 

Ωστόσο, ο ίδιος σχολίασε ότι στο εξωτερικό οι λαμπάδες που έχουν ζήτησε είναι αυτές με έντονο το ελληνικό στοιχείο, όπως το σουβλάκι, το κοντοσούβλι, το τζατζίκι, αλλά και το μπουζούκι, η ποντιακή λύρα και το κλαρίνο, ενώ στην Ελλάδα του έχουν γίνει ήδη παραγγελίες για την ΑΙ λαμπάδα. Μάλιστα, ο ίδιος εξήγησε ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει παραγγελίες λαμπάδες για «πιτόγυρο», εξηγώντας ότι τα τελευταία 20 χρόνια έχουν κατασκευαστεί πάνω από 3.000 σχέδια μαζί με τον αδελφό του συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Δείτε μερικές από τις λαμπάδες του τετραπέρατου Θεσσαλονικιού:

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Μαζί και στο spotify


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.