Θεσσαλονικιά εκπροσωπεί την Ελλάδα σε διεθνή καλλιστεία...plus size model!

Metrosport Team09 Φεβρουαρίου 2023

Από μικρή ηλικία ήξερε με τι ήθελε να ασχοληθεί όταν μεγαλώσει. Αγαπούσε τον κλάδο της ένδυσης και δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό της να ασχολείται επαγγελματικά με κάτι άλλο. Ο λόγος για την Ανθή Γιαννοπούλου, η οποία είναι η πρώτη Ελληνίδα με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, που θα λάβει μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό με plus size μοντέλα.

Πρόκειται για τα καλλιστεία με plus size μοντέλα Miss Voluptuous που θα γίνουν τον Απρίλιο στο Κολοράντο. Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν 25 κοπέλες και η 42χρονη Ανθή θα εκπροσωπήσει την χώρα μας. Τα ρούχα που θα φοράει τα έχει σχεδιάσει η ίδια καθώς είναι σχεδιάστρια μόδας και δημιουργεί τις δικές της συλλογές.

«Είναι τιμή μου που θα συμμετάσχω στα καλλιστεία και θα εκπροσωπώ την χώρα μου. Ελπίζω να μπορέσω να βοηθήσω όχι μόνο plus size γυναίκες αλλά γενικότερα τις γυναίκες να έχουν το θάρρος να κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν χωρίς να σκέφτονται το ‘τι θα πει ο κόσμος’ γιατί νομίζω αυτό μας πάει πίσω», αναφέρει στο thestival.gr η Ανθή Γιαννοπούλου, η οποία σήμερα εργάζεται ως μακιγιέρ και σχεδιάστρια μόδας και μένει μόνιμα στο Λονδίνο.

Από την σχεδίαση ρούχου στο… modeling

Ο πατέρας της ήταν έμπορος ρούχων και έτσι η Ανθή από πολύ μικρή αποφάσισε να ασχοληθεί με την σχεδίαση ρούχου. Από τα 17 της χρόνια ακολουθούσε τον πατέρα της σε βιοτεχνίες για να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε σχετικά με τον συγκεκριμένο κλάδο. Η μητέρα της είχε κατάστημα με πλεκτά ρούχα στη Θεσσαλονίκη. «Από μωρό ήμουν μέσα στο ρούχο. Πάντα έλεγα ότι ήθελα να σχεδιάσω ρούχα», τονίζει χαρακτηριστικά η Ανθή.

Η Ανθή είχε ξεκαθαρίσει στην οικογένειά της ότι δεν την ενδιέφεραν οι πανελλήνιες εξετάσεις αφού δεν μπορούσε να σπουδάσει κάτι σχετικό με τον κλάδο της ένδυσης στο πανεπιστήμιο. Έτσι, μόλις τελείωσε το σχολείο σπούδασε στην ιδιωτική σχολή Δημητρέλη στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε τις σπουδές της το 2001. Δούλεψε ως στυλίστρια του Ανδρέα Στάμου σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Ρόδον, στη Θεσσαλονίκη. Το καλοκαίρι του 2002 αποφάσισε να φύγει στο εξωτερικό και ταξίδεψε στην Ολλανδία, όπου έμεινε δύο χρόνια. Το 2004 έφυγε για το Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αεροσυνοδός. Εκεί παρακολούθησε μαθήματα μακιγιάζ και ξαναμπήκε στον χώρο της μόδας σαν μακιγιέρ, ενώ σχεδίαζε κουστούμια για ταινίες και video clip.

Πώς προέκυψε όμως το modeling; Όπως λέει προέκυψε κατά λάθος! «Ήμουν σε ένα meeting για ένα show μόδας και θεωρούσα ότι μου είχαν στείλει το zoom των σχεδιαστών αλλά κατά λάθος μου είχαν στείλει το zoom των μοντέλων. Κατά τη διάρκεια του meeting έλεγαν σε όλους ‘σήκω να δούμε πώς περπατάς και μου λένε το ίδιο σε μένα. Νόμιζα ότι ήθελαν να τους δείξω πώς θέλω να περπατάνε στην πασαρέλα τα μοντέλα όταν θα φοράνε δικά μου ρούχα για την κολεξιόν μου. Και την επόμενη μέρα μου είπαν ότι σχεδιαστές ζήτησαν να περπατήσω σε πασαρέλα φορώντας τα ρούχα τους. Έτσι ξεκίνησε όλη η ιστορία μου με το modeling», εξηγεί η Ανθή.

Το 2018 έλαβε μέρος στο πρώτο διαγωνισμό καλλιστείων στην Αγγλία και κατάφερε να κερδίσει την ψήφο του κοινού μέσω facebook. «Το 2018 ήθελα να δω πώς αισθάνονται οι γυναίκες που έχουν παραπάνω κιλά με το βραδινό ρούχο. Μπήκα στον πρώτο διαγωνισμό καλλιστείων για να μάθω πώς αισθάνονται οι πιο εύσωμες γυναίκες με τα ρούχα τους», σημειώνει η Ανθή.

Για την Ανθή το modeling της άνοιξε και άλλους δρόμους. «Μπορώ και κάνω παρουσιάσεις διαδικτυακά σε διάφορα ζητήματα. Δουλεύω με έναν οργανισμό community cinema, το διάστημα του lockdown κάναμε παρουσιάσεις μέσω zoom», τονίζει η ίδια.

Ακόμη, η Ανθή είναι μέλος του fashion Revolution Greece. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο οργανισμό, ο οποίος ασχολείται με την κυκλική μόδα, δηλαδή την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών. «Προσπαθούμε να αφυπνίσουμε ανθρώπους, σχεδιαστές πώς να διαλέγουν τα ρούχα τους, τα υφάσματά τους και βοηθάμε πρόσφυγες να μπουν στον χώρο της μόδας», σημειώνει.

Το 2012 η Ανθή έλαβε μέρος στο Uber Africa, εφάμιλλο του Project Runway και από τότε ακολούθησαν πολλές κολεξιόν και επιδείξεις μόδας όπου συμμετείχε, όπως στις Africa Fashion Week και London Fashion Week, ενώ το 2015 κέρδισε το Βραβείο Υψηλής Ραπτικής σε ένα διαγωνισμό στο Λονδίνο που διοργάνωσε ο οργανισμός Sponsor me Awards.

Το Φεβρουάριο του 2017 συμμετείχε στην New York Fashion Week και τρεις μήνες μετά συμμετείχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Thessaloniki Fashion Project. Εκεί, παρουσίασε τη δουλειά της στη γενέτειρά της, με make up artist την Ελένη Τσιάφκα. Το 2018 έλαβε διακρίσεις από περιοδικά ως best female designer.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.