Θεσσαλονίκη: Τιμές-φωτιά στη βενζίνη - Καμπανάκι για τα φθηνά πρατήρια

Metrosport Team02 Φεβρουαρίου 2022

Σε υψηλές πτήσεις συνεχίζει να κινείται η τιμή της απλής αμόλυβδης, με τους οδηγούς των οχημάτων να το σκέφτονται δύο και τρεις φορές πριν μεταβούν σε πρατήριο για να εφοδιαστούν με καύσιμα. Το παιχνίδι των τιμών έχει πάρει την ανιούσα εδώ και λίγες ημέρες και στη Θεσσαλονίκη.

Πολλά είναι τα πρατήρια που έχουν προ πολλού ξεπεράσει το 1,8 ευρώ ως τιμή λίτρου, την ώρα που η σούπερ αμόλυβδη βρίσκεται στις παρυφές των 2 ευρώ ανά λίτρο.

«Οι συγκεκριμένες τιμές είναι αναμενόμενες καθώς η άνοδος φτάνει καθυστερημένα στα πρατήρια», επισημαίνει στην Voria.gr ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών του νομού Θεσσαλονίκης Θέμης Κιουρτζής.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτήν την περίοδο, βάσει των όσων ισχύουν στην παγκόσμια αγορά, μια μέση τιμή 1,8 ευρώ ανά λίτρο για την απλή αμόλυβδη θεωρείται φυσιολογική.

«Σε αστικά κέντρα, όπως η Θεσσαλονίκη, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ, δεν ισχύει το ίδιο βέβαια για την επαρχία», σημειώνει ο κ. Κιουρτζής.

Παράλληλα εφιστά  την προσοχή στους ιδιοκτήτες ΙΧ που βλέπουν ιδιαίτερα χαμηλές τιμές σε κάποια πρατήρια που είναι σε ορισμένες περιπτώσεις κάτω από την τιμή του διυλιστηρίου.

«Αυτά τα φαινόμενα υπήρχαν πάντα, αλλά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη άνοδος των τιμών είναι φυσιολογικό να τα βλέπουμε πιο συχνά. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν όταν βλέπουν τέτοιες τιμές, οι οποίες είναι απόρροια της έλλειψης ελέγχων. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο φθηνές τιμές όταν η πλειοψηφία των πρατηρίων πάει να ξεπεράσει το 1,8 ευρώ ανά λίτρο», λέει ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών υπάρχουν ακόμα πρατήρια σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης όπου η τιμή του λίτρου για την απλή αμόλυβδη είναι λίγο πάνω από το 1,710 ευρώ, ωστόσο τα περισσότερα πρατήρια κινούνται μεταξύ 1,730 και 1,835.

Όσο για την σούπερ αμόλυβδη βρίσκεται μια ανάσα από τα 2 ευρώ, καθώς ξεκινά περίπου από το 1,870 έως και 1,970 ευρώ ανά λίτρο.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.